Szeged Tourinform http://szegedtourism.hu/hu/harcsahussal-toltott-palacsinta/ |
Harcsahússal töltött palacsintaPalacsinta tésztát készítünk (liszt, só, szódavíz, tej, tojás) keverékéből majd kisütjük. A töltelék: Finomra vágott vöröshagymával pörköltalapot készítünk majd rárakjuk az apróra összevágott harcsafilét és átforgatjuk a zsiradékon, majd fölengedjük hal alaplével és tejszínes, keményítős habarással jól besűrítjük, hogy tölthető masszát kapjunk. Betöltjük a palacsintába és a hortobágyi palacsintánál alkalmazott módszerrel hajtogatjuk. Elkészítjük a bakonyi mártást: Füstölt szalonnakockát félig kiolvasztjuk majd pörköltalap készítünk, só, fekete bors, kockára vágott gomba és fölengedjük hal alaplével amit ha beízesítettünk besűrítjük étkezési keményítővel, és ezt adjuk a palacsinta tetejére. Tejföllel és paprikaszínnel díszítjük tálaláskor. A kalkuláció 10 adagra készült. Liszt: 0,30 kg tojás: 3 db só: 0,01 kg tej: 0,2 L szódavíz kb: 0,3 L étkezési keményítő: 0,02 kg őrölt paprika: 0,03 kg feketebors: 0,001 kg vöröshagyma: 0,10 kg harcsafilé: 1 kg tejszín: 0,1 L gomba: 1,5 kg füstölt szalonna: 0,5 kg Információk A recept a Fehértói Halászcsárda jóvoltából kerülhetett fel a honlapunkra. Fehértói Halászcsárda 6728 Szeged, Budapesti út 41. Tel./Fax: +36-62/555-960, +36-30/670-8550 fax:+36-62/555-961 info@fehertoi.hu 1 www.fehertoihalaszcsarda.hu 2 |
Links:
|