Hétvégi programajánló

A Borháló Szeged igazán különleges előadással várja ismét a zene szerelmeseit. Csütörtökön este 18 órától a négy soros bortételt a résztvevők kellemes jazz és funk zene kíséretében fogyaszthatják el.

Csütörtökön este 19 órától érkezik a Lords of The Organ – Rákász Gergely orgonaművész koncertje a Piarista  vértanúk templomába.

Péntektől vasárnapig zajlik az idei, sorban a XXX. Nemzetközi Kamionos és Country Találkozó Sziksósfürdőn. A szervezők izgalmas programokkal készülnek a résztvevők számára, többek között lesz kötélhúzó verseny, szkander, kamionos terepverseny és tombola is, pénteken 18 órakor pedig a szemfülesek el is csíphetik a városon keresztül vonuló kamionokat.

Szeptember a szüret hónapja. És egy igazi szüreti felvonulás elmaradhatatlan programeleme a lovaskocsizás. Szeptember 18-án, pénteken Alsóváros nevezetességeivel ismerkedhetünk meg, míg 19-én, szombaton Felsőváros utcáin fognak kopogni a patkók a Szüreti lovaskocsis borpikniken. Hódi Nóra idegenvezető ezúttal is rengeteg anekdotát, érdekességet mesél majd: lesz szó napsugaras házakról, sóról, papucsról és még számtalan szegedi legendáról, melyek ezekhez a városrészekhez kötődnek.

Folytatódik az Art Hotel Art Aperitif sorozata, ahol a négyfogásos vacsora aperitifje maga a művészet. Szombat este 19 órától Márki Gábor Gedzo beszélgetőtársa ezúttal Vomberg Frigyes séf lesz.

Szombat délelőtti Szecessziós sétánk során a résztvevők megismerkedhetnek a szecessziós építészet meghatározó stílusjegyeivel, különleges anyagaival és formakincsével, kiemelkedő alkotóművészeivel (Lechner Ödön, Raichle Jenő Ferenc, Kátay Pál, Magyar Ede, Margó Ede) és képet alkothatnak a XIX. és XX. század fordulóján Szeged városépítészetében kibontakozó szecessziós hullámról.

Kellemes hétvégi kikapcsolódás az egész család számára a szombat délutáni Hajós élményséta. A program során a résztvevők idegenvezető segítségével gyalogosan bejárják a belvárost, amelyet egyórás hajókázás a követ; a programot pedig halászlével zárják az egyik autentikus Tisza parti halászcsárdában.

Kalandos Útkereső élménysétára invitálja a kalandozó lelkűeket az Élményséta vasárnap délelőtt. A kalandozás Szeged első pálinkabisztrójának teraszáról indul, a pálinkakóstoló után a város érdekességeinek a nyomába erednek a résztvevők, és a városnézés több pontján is a kalandorok döntésén múlik, hogy mi fog történni.

Némely program előzetes regisztrációhoz kötött, bővebb információ az adott eseménnyel kapcsolatban a csatolt linken elérhető!

 

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail