Hétvégi programajánló

Július utolsó hétvégéje is bővelkedik eseményekben a Napfény városában: ezúttal is izgalmas programok és kikapcsolódási lehetőségek közül választhatnak a látogatók!

Csütörtökön ismét visszatérnek Szeged iparművészei egy exkluzív kiállítás és vásár keretén belül, ahol művészi igényű használati- és dísztárgyak csodálására és vásárlására nyílik lehetőség. Az idei IPART helyszíne a Hungest Hotel Forrás Szeged lobby tere lesz!

Borkóstolós élménysétára invitálja a borkedvelőket az Art Bor Terasz és az Élményséta július 24-én a kora esti órákban, amelyen a résztvevők felfedezik Szeged páratlan szecessziós gyöngyszemeit egy másfél órás séta keretében, majd sommelier kíséretében balatoni borkülönlegességekkel ismerkednek meg.

Boros programból ezúttal sincs hiány, hiszen az alkotókedvűek számára DIY WINE – Boros élményfestést szervez a Borháló. Finom borok társaságában természetesen boros tematikájú akrillfestésre kerül sor péntek este Tajthy Gabriella (Kreatív Kávé) művészeti vezető segítségével.

Június 24-én rendhagyó sétára invitáljuk az érdeklődőket, a Visszajövök! – Esti séta Szegeden elnevezésű séta során a lemenő nap fényeiben csodálhatjuk meg a belváros szépségeit, a Magyar Turisztikai Ügynökség azonos nevű kampányának keretein belül 10%-os kedvezménnyel lehet rá jegyet váltani!

Folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok, pénteken és szombaton is 21 órától a Legénybúcsú című vígjáték kerül az újszegedi szabadtéri színpadára.

Szombat délelőtti Belvárosi sétánk során bejárjuk a Széchenyi teret, megcsodáljuk a Városházát, a Sóhajok hídját, megtudjuk miért Kossuth Lajos szobra áll a Klauzál téren és kiről-miről kapta a nevét a Kárász utca. Arra is fény derül, miért áll a szegedi vár maradványa az utca szintjénél két méterrel mélyebben, mióta nézi merengve Erzsébet királyné a színházat, mikor szólal meg Dankó Pista márvány hegedűje és mi az a fogadalom, amelyből a szegedi Dóm megszületett.

Az Art Hotel az idei nyáron egy izgalmas programsorozattal készült Art Aperitif – Színház a szállodában elnevezéssel, amelyen a háromfogásos vacsora előtt az aperitif maga a művészet. Szombaton este 19 órától Elekes Zoltán beszélgetőtársa Alföldi Róbert lesz; szó lesz színházról, közéletről, művészetről, valamint az elmúlt időszak kihívásairól.

A Nyári Színházi Esték keretén belül érkezik Csányi Sándor önálló estje szombaton az IH Rendezvényközpontba. A nyolcvan perces egyszemélyes vígjáték során az együttélés nehézségeiről és szépségeiről lesz szó.

Szombaton este a Szegedi Szabadtéri Játékok nyomába eredünk a Borháló segítségével! Egy borskóstolóval egybekötött séta során megpróbáljuk felidézni, kik és hogyan indították ezt a csodás sorozatot, melyek voltak az állomásai, a nagy alakjai és közben megfogadjuk a szabadtérin többször is színre vitt Bánk Bán című opera, Petur bánjának felszólítását: „Gondold meg és igyál”.

Élménysétára invitálja az érdeklődőket a kulisszák világába szintén szombaton délelőtt és este a Belvárosi Mozi és a Szegedi Nemzeti Színház. Idén 100 éves mozink legtitkosabb helyeit tekinthetik meg, míg a Szegedi Nemzeti Színházban egy igazi kulisszabejárós körsétában lehet részük. A program során fény derül sok-sok izgalmas bennfentes történetre, sőt, még a világot jelentő deszkákra, a színpadra is felléphetnek majd!

Szombat este 21 órától Éjszakai városnézésre csalogat a Városnéző Kisvonat! A 90 perces elő idegenvezetéssel egybekötött utazás során megismerhetik a jelenlevők Szeged legszebb épületeit a Szent István téri Öreg Hölgytől, a Zsinagógán át egészen az alsóvárosi Ferences templomig. Mesék hangznak majd fel a Vízről, Szent-Györgyi Albertről, a boszorkányokról, betyárokról, a király látogatásokról.

Ha nyár, akkor kertmozi! Ezen a héten a Gru kerül vetítésre a Külvárosi Mozi Pikniken szombaton este 20 órától!

Vasárnap délelőtt 10 órától a szegedi zsidó emlékek nyomába eredünk! Utunk során megcsodáljuk a világ negyedik legnagyobb zsinagógáját, a zsidó közösségi házat, a régi zsinagógát és néhány, a közösség tagjaihoz köthető épületet. Eltűnődünk azon, hogy a házak, amelyekbe belépünk, amelyek között sétálunk, milyen történeteket mesélhetnének egykori lakóik életéről. Közben ismerkedhetnek a szegedi zsidóság történetével.

25 évvel ezelőtt mindössze hét perc örökre megváltoztatta az ír táncot. Az 1994-es Eurovíziós dalfesztivál szünetében nézők milliói láthatták első alkalommal a Michael Flatley vezetésével színpadra lépő Riverdance produkciót, ami kirobbanóan nagy sikert aratott és világszerte az egekbe repítette a társulat népszerűségét. 25 évvel később, 2020. februárjában egy nagyszabású, kétórás gálaelőadással emlékeztek meg az évfordulóról ugyanott, ahol minden elkezdődött: Dublin legnagyobb arénájában. Bill Whelan zeneszerző újra megidézte azt a Grammy-díjas hangzást, ami védjegyévé vált a ír táncnak, míg Moya Doherty producer és John McColgan rendező innovatív és rendkívül látványos megoldásokkal teljesen megújították, 21. századivá alakították show-t. A varázslatos előadást teljes hosszában megörökítő mozifilm most az évforduló alkalmából limitált vetítéssorozatban világszerte a mozikba kerül egy-egy estére. A Belvárosi Moziban vasárnap 16 órai kezdettel tekinthető meg!

Kellemes hétvégi kikapcsolódás lehet az egész család számára a vasárnap délelőtti Hajós élményséta az Élményséta szervezésében. A program során idegenvezető segítségével a résztvevők gyalogosan bejárják a belvárost, amelyet egyórás hajókázás a követ; a programot pedig autentikus halászlével zárják a Tisza parti halászcsárdában.

Némely program előzetes regisztrációhoz kötött, bővebb információ az adott eseménnyel kapcsolatban a csatolt linken elérhető!

 

 

 

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail