Hétvégi programajánló

Mozgalmasan indul július első hétvégéje a Napfény városában, ezúttal is izgalmas programok és kikapcsolódási lehetőségek közül választhatnak a látogatók!

A különböző városnéző séták nagyszerű lehetőséget biztosítanak a város megismerésére más-más aspektusból! Július 3-án egy rendhagyó sétára invitáljuk az érdeklődőket, a Visszajövök! elnevezésű séta során esti fényeiben csodálhatjuk meg a belváros szépségeit. A Magyar Turisztikai Ügynökség azonos nevű kampányának keretein belül 10%-os kedvezménnyel lehet rá jegyet váltani!

Szintén július 3-án, a Dóm Látogatóközponban idegenvezető kíséretében ismerkedhetünk meg a szebbnél-szebb kiállítási tárgyakkal, a Dömötör toronnyal és a nemrég felújított templommal is 15 és 17 óra között.

Pénteken egy könnyű nyáresti program is következik a Fonó Klub Nyári Estek keretén belül a Millenium Kávéház teraszán: 19 órától a 2016-ban alakult Rántotthús zenekar szórakoztatja a vendégeket!

Fekete Pál önálló estjével július 3-án kezdődik az Art Hotel Art Aperitif – Színház a szállodában elnevezésű programsorozat. Az esemény érdekessége, hogy a háromfogásos vacsora előtt, az 50 perces produkció mintegy aperitifként szolgál, amelyen a legnagyobb magyar slágerek és musical részletek hangzanak el.

A Borháló nyári interaktív borsétáit egy tematikus boresttel indítja: az interaktív, élő zenés est során Mód László mesél a Hajós-Bajai borvidékről a csátaljai Naphely Picészet borainak a kíséretében, ezután pedig a résztvevők játékos formában tehetik próbára tudásukat a városról.

Számtalan impozáns szegedi szecessziós épület köthető a híres építész, Magyar Ede nevéhez, városunk tagja is a szecessziós városok világhálózatának! Szombaton, július 4-i sétánkon Szeged szecessziós szépségeivel ismerkedhetünk meg; vasárnap, július 5-én pedig zsinagóga látogatással egybekötött sétánkon a szegedi zsidó emlékek nyomába eredünk!

Szombaton mindenki kipróbálhatja magát kapitányként a Hajóskapitányként a Tiszán vízitúrán. A délelőtti vízitúrákon a Tisza és a Maros élővilágát fedezhetik fel a résztvevők a maguk vezette 4, 6 és 8 személyes kishajókkal. Csobbanásra is van lehetőség, érdemes fürdőruhát is bepakolni!

Ha viszont a szárazföldi programokat előnyben részesítjük, akkor irány a Szent István tér! 10 és 16 óra között látogatható az Öreg hölgyként is ismert víztorony!

Brilliáns ételekkel és italokkal, páratlan hangulattal várják ismét új és visszatérő vendégeiket egy kihagyhatatlan, éjszakába nyúló szabadtéri pezsegő programra a megújult Újszegedi Piac térre a szervezők július 4-én 16 órától. Az Újszegedi Pezsegőn a hangulatról Jász Andris-szaxofonművész és DJ Andrew gondoskodik.  A betérő szomjas vendégeket pedig finomabbnál finomabb pezsgők, koktélok és borok várják pikáns olasz szalámikkal és sajtkülönlegességekkel kiegészítve. A Törley Pezsgőpincészettől bemutatkoznak a nyár újdonságai, a Limóza koktélok, pezsgők és a Torma Pincészet hűsítő borai is.

Újranyitja kapuit a Kézből Kézbe Kispiac szombaton, délelőtt 9 órakor a tápéi Nyitott Udvarban! A helyi termelők és alkotók kézműves portékáin kívül lesz kézműves játszósarok, családi fotósarok, gyermektáncbemutató és táncház is.

Vasárnap, július 5-én Rózsa napot és kertbemutatót szervez az Új zsinagóga. Egésznapos programokkal, kézműves foglalkozásokkal és bemutatókkal várják a látogatókat!

Némely program előzetes regisztrációhoz kötött, bővebb információ az adott eseménnyel kapcsolatban a csatolt linken elérhető!

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail