Interaktív Természetismereti Tudástár

Hány lába van a százlábúnak? Hány sólyomféle él Magyarországon? Hogy néz ki az antimonit? Hogy készül a durranógáz? A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának épületében található különleges természettudományos gyűjtemény meglátogatása során sok-sok más információ mellett ezekre a kérdésekre is választ nyerhetünk.

A korábbi főiskola és jogelődje által több mint 130 éve megalapozott gyűjtemény herbáriumában és állattani részlegében több mint 10000 faj kerül bemutatásra, ezt a hatalmas kincs a Magyar Kulturális Örökség részét képezi.

Bemutató órák: A Tudáskapu a múzeumok elzártsága helyett interaktív foglalkozásokra, bemutató órákra várja az érdeklődőket. A látogatócsoportok igényük szerint választhatnak különféle témakörökből (matematika, kémia, fizika, földrajz, technika), a gyűjtemény szakemberei 45 perces modulokban vezetik be hallgatóságukat a természettudományok érdekes rejtélyeibe.

“Próbáld ki laboratórium”: A laboratóriumi szemléltető-bemutató programok elsődlegesen az általános és középiskolás fiatalok számára készülnek (6-18 év közöttiek), de családokat és más korosztályokat, például a szépkorúakat is szívesen bevezetik a tudományos kísérletezés titkaiba. Gyakorlattal rendelkező, minősített kutatók vezetésével naponta többször látványos kísérleteket végeznek, amelyek során azok is meglepő felfedezéseket tehetnek, akik eddig idegenkedtek a természettudományok világától. A látogatók saját fizikai és szellemi képességeiket, érzékszerveiket is kipróbálhatják: számos itteni eszköz alkalmas érzékelésünk fonák oldalainak és korlátainak feltárására, így meglepő, játékos tudományt kínál azoknak is, akik eddig idegenkedtek ettől a világtól.

Információk

6722 Szeged, Boldogasszony sugárút 6.
Tel.: +36-62/544-753
E-mail: tudastar.jgypk@szte.hu
http://www.jgypk.hu/tudastar/

Nyitva tartás:
Hétfő: zárva
Kedd-péntek: 10.00-16.00
Szombat: előre bejelentkezés esetén nyitva
Vasárnap: zárva

Csoportok számára előzetes bejelentkezéssel más időpontokban is látogatható.

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail