IV. Nemzetközi Söröm

„Iszunk egy sört a Dugonics téren?”
A Tisza Expo Zrt. szervezésében, 2018. nyarán negyedik alkalommal kerül megrendezésre a szegedi Dugonics téren, a Nemzetközi Söröm fesztivál, ahol magyar- és külföldi sörfőzdék is megjelennek és bemutatják az érdeklődők számára sörkülönlegességeiket.
Felkutatjuk az ország számos kis sörfőzdéjét is, hogy megmutassuk, a sztereotípiák ellenére a magyarok nem csak borokat, hanem remek söröket is tudnak készíteni. A három napos rendezvény során olyan kézműves sörkülönlegességeket kóstolhatnak meg a fesztiválra kilátogatók, amelyeket csak nagyon ritka esetekben találnak meg a boltok polcain vagy a vendéglátóhelyeken.
Garantáljuk, hogy még azok is találnak kedvükre való ízvilágot, akik ezelőtt elzárkóztak a sörfogyasztás minden formájától. A jó hangulatról azonban nem csak a finom italok, ízletes ételek, hanem az igényes és lendületes zeneiprogramok, valamint a változatos ügyességi játékok is gondoskodnak. Ne feledd… társaságban finomabb, hozd el a barátaidat is!
Mindhárom napon a tematikához megfelelően szeretnénk bemutatni a sörkultúrát. A rendezvényen nagy hangsúlyt fektetünk a sörgasztronómiára és -különlegességekre, valamint a hozzájuk megfelelően párosított ételekre. Továbbá bemutatjuk a minőségi sörkészítés kultúráját és a hazai illetve a nemzetközi sörök ízvilágait. Célunk, hogy a sörkedvelőkkel megismertessük a kisiparos sörfőzdéket és azokat a sörfőzőket, akik termékeit még csak elvétve találjuk meg a hipermarketek polcain.

Különböző stílusú napokkal szeretnénk változatossá tenni a rendezvényt. A tavalyi III. Sörömön mexikói nappal, forró latinos hangulattal és salsa tánccal indítottuk a rendezvényt. A második napon Belga-Angol sörök mellett a rock zenét kedvelők élvezhették a szombati nagykoncertet, majd az utolsó napon egy igazi Magyarvirtussal zártuk a programokkal teli három napos Söröm-öt.
A IV. Nemzetközi Sörömön a megszokott hangulatos és egyben egyik legcsodálatosabb tere, a Dugonics tér adja a helyszínt. Sokkal közelebb hozva az embereket egymáshoz és nemzeti kultúrákban gazdag programokkal ismerkedhetnek meg, táncolhatnak együtt:
– július 13-án – Balkán nap: Balkánhoz tartozó országok sörkülönlegességeivel, zenéivel és ételeivel színesítjük a napot.
Tanuljuk meg együtt a zorbát!
– július 14-én – Lengyel nap: Magyar, Lengyel két jó haver, együtt küzd és együtt vedel! Egy tradicionális pirog mellett csodáljuk meg barátaink kulturális különlegességeit!
– július 15-én – Osztrák nap: Nézzük meg dirndlbe öltözött szomszédjainkat egy méltán híres osztrák búzasör társaságában.

Időpont: 2018. július 13-15.

Helyszín: Szeged – Dugonics tér

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail