Júliusi programajánló

A nyári hónapok beköszöntével is számos izgalmas programmal várja a látogatóit a Napfény városa.

Július első hétvégéjén a belváros szívében a néptáncé lesz a főszerep, ugyanis 4-e és 8-a között zajlik a 28. Szegedi Nemzetközi Néptáncefesztivál, amelyen három hazai és hat külföldi néptáncegyüttes szórakoztatja, és varázsolja el a közönséget.

A júliusi hónap egyértelműen a Várjátékokról szól a Stefánián Az idén már 16. alkalommal megszervezett esemény nagyszerű kikapcsolódási lehetőség akár családosok számára is, ugyanis a felnőtteknek szóló előadások mellett 5-e és 8-a között a Gyermeknapokon a legkisebbeké a főszerep. A program idén is széleskörű, ugyanis az előbb említett előadásokon kívül Ifjúsági napok és Várszínházi esték is várják a látogatókat.

Július 17-e és 22-e között zajlik az év egyik legjelentősebb sporteseménye, a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnoksága, melyen 29 ország közel 6000 versenyzője küzd meg egymással a Maty-éri Olimpiai Központban és a Tisza vizén. A versenyek mellett számos kísérő programok várják a közönséget, így családosok számára is megfelelő lehetőség egy kis kikapcsolódásra.

Idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Söröm elnevezésű fesztivál, melynek a Dugonics tér ad helyet. 13-a és 15-e között az ország legjobb sörfőzdéinek a termékeiből kóstolhatnak a látogatók, és természetesen a külföldi termékek sem maradhatnak ki a sorból. A háromnapos rendezvényen minden este más nemzet képviselteti magát: pénteken Balkan-nap, szombaton lengyel-nap, vasárnap pedig osztrák-nap várja a kilátogatókat.

Benépesült a Dóm tér is, ugyanis nemrég  kezdetét vette a 2018-as Szegedi Szabadtéri Játékok. A programsorozat egészen augusztus végéig tart, melynek keretében az érdeklődők hat művet tekinthetnek meg. A skála igen széles, különböző műfajok közül lehet válogatni: lesz opera, musical, próza és komédia is. Júliusban a következő előadásokra tudnak jegyet váltani az érdeklődők: Hegedűs a háztetőn, A Notre Dame-i toronyőr, Rómeó és Júlia, Az úrhatnám polgár.

A színház és a komolyzenei koncertek kedvelői számára közel sem ért véget a lehetőségek sora, ugyanis a Muzsikáló udvar és a Nyári Színházi Esték csábítják az érdeklődőket a Városháza udvarába. A Muzsikáló udvar kamarakoncertjei a komolyzene mellett más műfajok felé is kitekintenek, a Színházi Esték pedig könnyed szórakozást biztosítanak a fülledt nyári estéken.

 

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail