Szeged Tourinform
http://szegedtourism.hu/hu/mora-ferenc-emlekseta-szuletesenek-140-evfordulojara-emlekezve-2/

Móra Ferenc emlékséta – Születésének 140. évfordulójára emlékezve
Móra Ferenc 140. születésnapján, 2019. július 19-én délután 17 órakor a Tourinform iroda elől kezdve sétálunk, a kellemes nyári koraestén, és „nem csak” Móra Ferencről lesz szó.

Az egész munkás életét Szegednek szentelte: 1902-ben érkezett városunkba és sajnos nagyon fiatalon 1934. február elején fejezte be földi életét: nyáron július 19-én lett volna 55 éves. Újságíró, könyvtárigazgató, néprajzi gyűjtő, régész, író, költő (és még mi minden!) volt egy személyben! Életének (talán) egyik legizgalmasabb ténykedése a régészkedés volt. Ezt onnan gondolhatja az ember, hogy kutatni, s találni valamit, az mindig kihívást jelent: és ha azt szakszerűen végzi az ember, akkor ehhez az eredményesség élménye is párosul, s beindítja a képzeletet, és olyan fikcióra ösztönöz, ami a köz /közösség, emberiség/ hasznára is válik.

Móra történelmi regényei lenyűgöző olvasmányok, s épp a régészeti munkájának eredményei voltak a katalizátorai. A séta érinti Móra szegedi tartózkodásának helyeit, a Közművelődési palotát, szobrát, Dóm teret (Szent Demeter –torony) – utolsó lakása emléktáblája előtt (Boldogasszony sgt.) ér véget a program. Szeretettel és örömmel várja az érdeklődő közönségét: Mihály Illés idegenvezető.

Időpont:
2019. július 19.  17 óra

Találkozás helye:
Tourinform iroda

Séta időtartama: 2 óra

A séta ára:
Felnőtt 1.200.-
Nyugdíjas, diák 800.-

A séta regisztrációhoz kötött, jelentkezni lehet:

Telefonon: +36-62/488-690, +36-62/488-699
E-mailen: szeged@tourinform.hu

Tourinform Iroda