NKM Olimpiai Kvalifikációs Kajak-Kenu Világbajnokság

 

Idén nyáron a legkiemelkedőbb kajakosoknak és kenusoknak Magyarországon szurkolhatunk  Szegeden, az NKM Olimpiai Kvalifikációs Kajak-Kenu Világbajnokságon. A sportág ezen rangos eseménye már joggal nevezhető Tokió előszobájának, hiszen ez lesz a 2020-as olimpiai regatta legfontosabb kvalifikációs versenye.

A 2019. augusztus 21. és 25. között a Maty-éren megrendezésre kerülő világbajnokságon a várakozások szerint 100 ország legjobbjai vesznek részt, hozzávetőlegesen 1600 versenyző, köztük 50 magyar indulóval.

Legyen részese Ön is a világraszóló kajak-kenu élménynek és szurkoljon a helyszínen a sportág magyar és nemzetközi kiválóságainak!

Ha testközelből szeretné átélni a világ legjobb versenyzőinek futamait, minél előbb váltsa meg jegyét online, a www.szeged2019.hu weboldalon!

A mezőny és benne a rendkívül sikeres magyar válogatott pedig arra törekszik majd, hogy a lehető legtöbb olimpiai kvótát gyűjtse össze. Az olimpiai kvalifikációs versenyek mellett szórakoztató helyszíni programok, vásárváros és a legfinomabb falatok, italok várják a helyszínre érkezőket.

A pálya hossza 2400 m, szélessége 140 m. A sportolók számára bemelegítésre a versenypályától elkülönített vízfelület áll rendelkezésre. 2018-tól kezdődően egy nagyobb beruházás keretében a pályához vezető utak felújításra kerülnek, illetve nő a helyszín parkolóinak kapacitása is.

Rendezőként a Magyar Kajak-Kenu Szövetség izgatottan várja, hogy újra a gyorsasági kajak-kenu szakág legjobb versenyzőit üdvözölhesse a nagy tiszteletnek örvendő, nemzetközi hírű Szegedi Olimpiai Evezős és Kajak-Kenu Központban.

Szeretettel és örömmel várjuk a sportolókat és a lelkes szurkolókat és minden ide érkezőnek azt kívánjuk, hogy felejthetetlen sportélményekkel gazdagodjanak és életörömmel töltődjenek fel a napfény városában.

Találkozzunk a helyszínen!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail