Novemberi programajánló

Az óraátállítással hivatalosan is elkezdődött a téli időszámítás, viszont az egyre hűvösödő időjárás ellenére is számos izgalmas programmal vár mindenkit a Napfény városa, Szeged.

A novemberi hónapot a VII. Mangalica Fesztivál nyitja, melynek idén is a Széchenyi tér ad otthont a belváros szívében 2-a és 4-e között.  A helyben sült egész malac és friss tepertő mellett a kilátogató vendégek egyéb frissen készült mangalica ételek közül válogathatnak. A klasszikus ételek mellett a legmodernebb technológiával mangalica street food menü is készül. Napközben autentikus népzenei programok, vásári komédia, gasztro bemutatók-, kora délutántól pedig könnyűzenei koncertek következnek.

Az IH Rendezvényközpont megtelik 9-e és 10-e között a jazz szerelmeseivel, ugyanis következnek a 2018-as Szegedi Jazz Napok. A jó hangulat és a tehetséges zenészek garantáltak.

November első szombatján, azaz 10-én  kerül sor a Lámpás sétára, mely során Szent-Györgyi Albert nyomába eredünk, és bejárjuk a híres tudós Szegedhez kötődő élethelyszíneit.

November 16-án Szegeden vendégeskedik a nagy sikerű ExperiDance a  Cinderella című műsorával. Az alkotók visszalépnek az eredeti történethez, kiegészítve az együttesre jellemző színpadi különlegességekkel, rendkívüli látványelemekkel. A Városi Sportcsarnokban olyan LED díszletre és látványelemekre lehet számítani, amilyet Magyarországon ebben a formában még nem láthatott a közönség.

November 23-tól pedig már a karácsonyra hangolódunk, ugyanis ekkor kezdődnek a Karácsonyi Ünnepi  Hetek. Szeged ismét felveszi ünneplő ruháját, majd miután kigyúlnak a fények egy mesebeli elvarázsolt csodaország tárul a szemünk elé. Az idei évben először korcsolyázhatunk majd a Dóm téren, a Széchenyi téren pedig felülhetünk a gigantikus óriáskerékre is. A Dugonics téren pedig ismét várni fogja a selfie-zőket a világító csodaszarvas.

A hónap utolsó vasárnapján egy igazán különleges élmény várja az érdeklődőket a Füvészkert pálmaházában:  Kövi Szabolcs meditatív zenei koncertje, melyet pihenőszékekből élvezhet a közönség.
Fotó: Vass Károly

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail