Nyári programajánló

Az idei évben a koronavírus helyzetre való tekintettel saját biztonságunk érdekében számos eseményről kellett lemondanunk, ám nem kell teljesen elbúcsúztatnunk az idei nyarat! Összegyűjtöttük számotokra a Napfény városának a programkínálatát a nyári hónapokra vonatkozóan. Szeged vár benneteket!

Július 17-én benépesül az Újszegedi Szabadtéri Színpada és Handel Agrippinájával kezdetét veszi a 2020-as Szegedi Szabadtéri Játékok. A programsorozat egészen augusztus végéig tart, melynek keretében az érdeklődők hat művet tekinthetnek meg. Az Akárki moralitásjátékon és az Ajándékkoncerten kívül az előadásoknak kivételesen módon ezúttal az újszegedi színpada ad otthont.

Augusztus negyedik hétvégéjén egy igazi időutazásnak lehetünk a részesei, hiszen idén sem marad el a Deja Vu Fesztivál, ahol az elmúlt évek legnagyobb retro muzsikái hangzanak majd fel a Postás Sportpályán. A hazai nevek mellett a nagy népszerűségnek örvendő Cascada, Danzel, Groove Coverage és a Culturebeat is biztosan ellátogat a Napfény városába.

Augusztus végén, a nyár megkoronázásaként kerül sor a Szegedi Ifjúsági Napokra, amely idén ünnepli fennállásának 52. születésnapját. Az elmúlt évekhez hasonlóan számos ismert nemzetközi sztárfellépőt is láthatunk-hallhatunk a SZIN színpadán: jön Jason Derulo John Newman és a Rudimental, rajtuk kívül pedig számos híres hazai előadó koncertjére is tombolhatunk a Szegedi Partfürdőn augusztus 26-a és 29-e között! Az esti programok mellett nappali kikapcsolódási lehetőségek is várják a látogatókat a tavalyi évhez hasonlóan, reméljük idén is lesz lehetőségünk a Szeged Eye-ról csodálni a rendezvényt.

Augusztus 28-án Állatkertek Éjszakája a Szegedi Vadasparkban! A rendhagyó eseményen élménydús programokkal, látványos állatetetésekkel és izgalmas bemutatókkal várják a látogatókat!

A nyár utolsó napjait pedig a tradícionális Nemzetközi Tiszai Halfesztivál zárja a Huszár Mátyás-rakparton szeptember 4-e és 6-a között. Az egykori Vízibástya maradványán 5000 literes óriásbográcsban rotyog a legnemesebb szegedi étel. Az égből aláereszkedő boszorkány hozza a ragyogó piros, őrölt paprikát ebbe a műremekbe, amelyet hagyományosan makói hagymával és erdélyi sóval ízesítenek. A Tisza-part, az illatos és jóízű különlegességek megérnek egy kóstolóval gazdagított látogatást, hiszen a nyárvégi napsugarak között „A szegedi híd alatt, lányok sütik a halat…”

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail