Országos Rajzfilmünnep

Az Országos Rajzfilmünnep Magyarország egyetlen országos szintű rajzfilmfesztiválja, amelyet immár hetedik alkalommal szervezünk. Idén november 15-e és 17-e között az ország számos helyszínén közel 120 intézményben nézhetnek rajz-és animációs filmeket kicsik és nagyok.
Ebben az évben a 85 éve született Nepp Józsefet ünnepeljük.

Helyszín:
Délvidék ház
Szeged, Közép fasor 1-3.

Facebook esemény: ITT

Minden vetítés kedvezményes, a jegyár 750,- Ft

Az Országos Rajzfilmünnep szegedi programja:

/// November 16. szombat ///

Kísérőprogram: 15 órától estig játszóház

15:00 A VILÁGLÁTOTT EGÉRKE
Magyar rajzfilm-összeállítás, 52 perc, 2005, forgatókönyv:
Kányádi Sándor kisregényéből, rendező: Nagy Lajos és Szilágyi Varga Zoltán
Ede, az árva mezei egér a nyomorúságból a falusi rokonokhoz menekül. De sajnos tudomást szerez róla a macska, és a nemzetség is félti a maga kis rágnivalóját. Tovább kell mennie a városba, ahol kevesebb az egér, a macskák meg csak szobadíszek.
Online foglalás és vásárlás: https://bit.ly/2CbGD0B

16:15 GRÉTI – EGY KUTYA FELJEGYZÉSEI
Magyar rajzfilm, 80 perc, 1986, forgatókönyv és rendezés: Nepp József
Gréti, a farkaskutya megszökik gazdáitól és kétségbeesetten próbál elvett kölykei nyomába szegődni, de nem éri utol őket. Sok viszontagság után, legyengülve bekúszik egy épülő ház kapuja alatt és elalszik. Mikor felébred, két asszony figyeli a ház felől. Vajon mi a szándékuk? Hősünk számos viszontagságon megy keresztül a számára furcsa és érthetetlen nyelvet beszélő emberek világában, amíg megtalálja a gazdiját és az otthont, ahol szeretik.
Online foglalás és vásárlás: https://bit.ly/2CdRw1J

18:00 A vörös teknős
Szöveg nélküli francia-japán animációs film, 97 perc, 2017
rendező: Michael Dudok de Wit
Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát.
Online foglalás és vásárlás: https://bit.ly/2rbrKJb

/// November 17. vasárnap ///

Kísérőprogram: 15 órától estig játszóház

14:45 VILI, A VERÉB
Magyar rajzfilm, 79 perc, 1988 forgatókönyv: Gémes József és
Nepp József, rendező: Gémes József
Élt egyszer Budapesten egy kisfiú, akinek kedvenc szórakozása az iskolakerülés és a csúzlizás volt. Ez utóbbi szenvedélyét csupán a verebeken és a macskákon tudta kiélni. Mivel nem volt nagy szerencséje a vadászatban, az elszalasztott lehetőségeket elképzelte. Egyszer aztán Verbéna, a verebek tündére, megelégelve, hogy Vili a védenceit üldözi, elhatározta, hogy megleckézteti a rosszcsontot. Vilit verébbé varázsolta. Ettől kezdve a veréb-fiú számtalan, izgalmas kalandot élt át…
Online foglalás és vásárlás: https://bit.ly/2Cd0ts3

16:15 VÁROSI LEGENDÁK
Magyar animációsfilm-sorozat, 45 perc, 2015, rendező: Glaser Kati

Mindenki hallott már sok olyan történetet, amelyek így kezdődnek: az apukám testvérének a barátnője mesélte, a szomszéd fiának a kutyájának az előző gazdájával történt, vagy éppen a barátom barátjának a volt albérlőjének a nagybátyja mesélte, hogy…Ezen történetek realitását alátámasztó kezdet aztán sokszor olyan irányba fordul, olyan végkifejletbe torkollik, amelyre senki nem számít…
Online foglalás és vásárlás: https://bit.ly/2JPWPIW

17:00 Válogatás gyerekeknek a Mézga család és a Dr. Bubó alkotója, Nepp József kisfilmjeiből – a programot későbbpontosítjuk

18:00 Ruben Brandt, a gyűjtő
Magyar animációs akció-thriller, 96 perc, 2018, forgatókönyv és rendezés: Milorad Krstić
Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.
Online foglalás és vásárlás: https://bit.ly/2WMV3NT

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail