Szeged Guide

TAVASZ

Lassú, de annál határozottabb léptekkel igyekszünk kilábalni a mínuszokból, reméljük az évtized első fesztiválszezonját már napsütés fogja kísérni. A szegedi fesztiválszezont idén is a Toros Pálinkafesztivál indítja március 12-én a belváros szívében, a Széchenyi téren. A négynapos rendezvényen a hazai húsipari kistermelők, pálinkafőzdék és kézműves gasztronómiai különlegességek legjava képviseltetik magukat.

Gasztro-kalandozásaink viszont csak most kezdődtek el, hiszen május 15-től 24-ig a magyar borászok ismét Szegedre költöznek. A szegediek egyik legkedvesebb rendezvényének, a Szeged Napja Ünnepségsorozatnak és Szegedi Borfesztiválnak otthont adó Széchenyi téren és a Klauzál téri Gasztroudvarban finom borok és ételek várják a látogatókat, melyet kellemes muzsika és látványos koncertek kísérnek a Dóm téren.

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválnak idén már a felújított Belvárosi Mozi ad otthont. A filmek szerelmesei a beérkezett pályaművek mellett a mozi megújult külsejében is gyönyörködhetnek majd május 26. és 30. között.

NYÁR

Június első hétvégéjén egy igazi időutazásnak lehetünk a részesei, hiszen idén sem maradhat el a Deja Vu Fesztivál, ahol az elmúlt évek legnagyobb retro muzsikái hangzanak majd fel a Partfürdőn. A hazai nevek mellett a nagy népszerűségnek örvendő Cascada és Danzel is biztosan ellátogat a Napfény városába.

Szőreg 3 napig ismét rózsába borul a hagyományos Rózsaünnep keretein belül. Június 26. és 28. között kerül sor az eseményre, amellyel a helyi lakosok Európa-szerte híres virágaik előtt tisztelegnek.

Július 17. és 19. között a sörkultúrának hódolunk a Nemzetközi Sörömön. A Dugonics tér megtelik a hazai és külföldi sörfőzdék műremekeivel, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy mindet végigkóstoljuk.

A nyár utolsó eseménye a Szegedi Ifjúsági Napok az újszegedi Partfürdőn. Számos kiváló hazai és külföldi előadó koncertjére engedhetjük ki a fáradt gőzt augusztus 26. és 29. között. Az esti programok mellett nappali kikapcsolódási lehetőségek is várják a látogatókat a tavalyi évhez hasonlóan, reméljük idén is lesz lehetőségünk a Szeged Eye-ról csodálni a rendezvényt.

Kétségtelenül a Szegedi Szabadtéri Játékok a nyári időszak egyik legkeresettebb eseménye. A Dóm tér soha nem olyan forgalmas, mint a nyári hónapok alatt. Az idei évben is számos izgalmas előadásra válthatunk jegyet, a repertoár az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sokszínű, így biztosan mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló darabot.

ŐSZ

Minden év szeptemberében van három nap, amikor minden a repülésről és a repülőkről szól…  Ez a SZIA Szeged International Air Show melyre szeptember 11. és 13. közt kerül sor. Idén is számos földi- és légi mutatvánnyal igyekeznek a szervezők elkápráztatni a látogatókat.

Szeptember 16. és 20. között a Dóm tér Bor térré változik, ami tökéletes megkoronázása a nyári fesztiválszezonnak. A legfinomabb hazai és külföldi borok kóstolása mellett számos izgalmas zenés kísérőprogram is gondoskodik a kiváló hangulatról.

TÉL

Az ünnepi hangulatot kétségtelenül a Karácsonyi Ünnepi Hetek alapozzák meg, amely november 27-től tart egészen december 24-ig. Szeged felveszi csillogó ruháját, a belvárosi sétákat forró sült gesztenye- és forralt bor illat lengi át, a világító Csodaszarvas ismét elfoglalja méltóságteljes helyét a Dugonics téren, a bátrabbak pedig az óriási Szeged Eye-ról csodálhatják a város fényeit.

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail