Szegedi Advent

Szeged, a napfény városa, november 24-én 16 órakor felölti ünnepi fényeit, melyekben egészen december 24. napjáig gyönyörködhetünk. Szeged ismét felveszi csillogó ruháját, majd miután kigyúlnak a fények egy mesebeli elvarázsolt csodaország tárul a szemünk elé. A Karácsonyi Ünnepi Heteknek idén is a Széchenyi, a Klauzál, a Dóm és a Dugonics terek adnak otthont. Minden nap különféle programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, kikapcsolódási lehetőséget és közös hangolódást biztosítva a közelgő ünnepekre.  Idén két újdonságra is lehet számítani: érkezik egy gigantikus méretű, 38 méter magas, 144 férőhelyes óriáskerék a Széchenyi térre, ahonnan mesés rálátás nyílik majd az ünnepi forgatagra, a Dóm téren pedig  egy közel félezer négyzetméteres szabadtéri korcsolyapálya kerül kialakításra.

A Dóm téren találhatjuk majd meg a kézműves adventi kirakodóvásárt, és a Fogadalmi templom előtt kap ismét helyet a város óriási adventi koszorúja, melyen a gyertyákat vasárnaponként közösen gyújtják meg a város lakói. Idén is lesz Mesés Kastély, ahol Bogyó és Babóca kiállítással, mesevetítésekkel és gyermek foglalkozásokkal várják a legkisebbeket. És idén is elveszhetünk a Dóm téren Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusában, majd tanúi  lehetünk a jégszobrász látványshow-nak is. A Széchenyi tér ismét megtelik a jól ismert faházikókkal, melyek forralt borral, különböző ital- és kulináris különlegességekkel várják a látogatókat. Az elmúlt évekhez hasonlóan,  hamisítatlan gasztro-kavalkádra számíthatunk. Ha nincs még ajándékötletünk szeretteinknek, inspirálódhatunk a kézműves portékák között. A Dugonics térre pedig érkezik a hat méteres világító csodaszarvas,  hogy jól megszokott helyén várja a selfie-zni vágyókat.

A december 1-i, 8-i és 15-i Adventi séták alkalmával felfedezhetjük Szeged csodásan kivilágított palotáit, miközben az ünnepi lámpafüzérek és díszek alatt sétálva magunkba szívhatjuk a sült gesztenye és a forralt bor illatát. A séta végén Magyarország legszebb terén, a Dóm téri kavalkádba csöppenünk bele.

Az ünnepi hangulatra való tekintettel a Mikulás is ellátogat Szegedre, pontosabban a Hegyalja motoros fedélzetére a Szegedi Miniszínház előadásában. Vidám mesevilágba csöppenhetnek a résztvevő gyerekek és felnőttek, ahol az előadást követően minden gyermeknek személyesen, egyesével a Mikulás adja át az ajándékot, mindezt a Tisza gyönyörű vizén. Az út végén pedig  mindenkinek lehetősége nyílik a szereplőkkel egy fotót készíteni emlékül.

 

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail