Karácsonyi Ünnepi Hetek

Szeged, a napfény városa november 29-én felölti ünnepi fényeit, melyekben egészen december 24. napjáig gyönyörködhetünk. Miután kigyúlnak a fények egy mesebeli csodaország tárul a szemünk elé. Az ünnepi fényeket délután fél ötkor kapcsolják fel, majd egy felvonulás következik, amely a Széchenyi tértől tart egészen a Dóm térig, gólyalábas vándormuzsikusok kíséretében. A Dóm téren pedig a Fire Fantasy tűzzsonglőrei várják a látogatókat.

A Karácsonyi Ünnepi Heteknek idén is a Széchenyi, a Klauzál, a Dóm és a Dugonics terek adnak otthont. Minden nap különféle programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, kikapcsolódási lehetőséget és közös hangolódást biztosítva a közelgő ünnepekre.  A tavalyi újdonság, a hatalmas érdeklődésnek örvendő 144 férőhelyes  gigantikus óriáskerék idén is érkezik a Széchenyi térre, ahonnan mesés rálátás nyílik majd az ünnepi forgatagra, a Dóm téren pedig  egy közel félezer négyzetméteres szabadtéri korcsolyapályát alakítanak ki.

A Dóm téren találhatjuk majd meg a kézműves adventi kirakodóvásárt, és a Fogadalmi templom előtt kap ismét helyet a város óriási adventi koszorúja, melyen a gyertyákat vasárnaponként közösen gyújtják meg a város lakói. Idén is lesz Mesés Kastély, ahol kiállítással, mesevetítésekkel és gyermek foglalkozásokkal várják a legkisebbeket. Valamint ismét elveszhetünk a Dóm téren Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusában. Az idei év újdonsága a selfie box lesz, ahol elkészíthetjük saját karácsonyi üdvözletünket. Idén is lesz fényfestés, méghozzá szombatonként délután hat órától, illetve péntekenként hét órától a Fire Fantasy produkcióit csodálhatjuk meg.

A Széchenyi tér ismét megtelik a jól ismert faházikókkal, melyek forralt borral, különböző ital- és kulináris különlegességekkel várják a látogatókat. Az elmúlt évekhez hasonlóan,  hamisítatlan gasztro-kavalkádra számíthatunk. Ha nincs még ajándékötletünk szeretteinknek, inspirálódhatunk a kézműves portékák között. A Dugonics térre pedig érkezik a hat méteres világító csodaszarvas,  hogy jól megszokott helyén várja a selfie-zni vágyókat.

December első három vasárnapján igazán izgalmas produkció érkezik Szegedre Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter előadásában. A Padlás című félig mese-félig musical a világ legizgalmasabb, legtitokzatosabb helyét varázsolja a nézők szeme elé: ahol a nagypapa hintalovacskája, a nagymama féltve őrzött gramofonja jól megfér a műholdakkal és más legkorszerűbb technikai kütyükkel. Ide vonul el Rádi a robotjával és más gyanús eszközével együtt, hogy nyugodtan dolgozhasson.

December 21-én érkeznek a legnagyobb retro slágerek a Városi Sportcsarnokba A Nagy Szegedi Retro Fesztivál keretén belül. A kiváló hangulatról többek között a Neoton Família, a TNT, Zoltán Erika, a Desperado, Korda György és Balázs Klári fognak gondoskodni.  Az  év vége felé közeledve  koncertekből sem lesz hiány. December 14-én a Tankcsapda, 30-án pedig a Rebulic és a Hooligans lép fel szintén a Városi Sportcsarnok színpadán.

December 17-én és 18-án a Hamupipőke balettelőadást tekinthetik meg az érdeklődők a Szegedi Nemzeti Színházban, az adventi időszak méltó megkoronázásaként pedig a Diótörő című balettre válthatnak jegyet december 21-én és 22-én.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail