Szegedi Szabadtéri Játékok 2020.

Idén sem kell elbúcsúznunk a Szegedi Szabadtéritől: néhány változtatással ugyan, de lesznek előadások!

A nyári időszak egyik kiemelt eseménye minden évben a Szegedi Szabadtéri Játékok a Dóm téren, amelynek a megtartása az idei évben a koronavírus-helyzetre való tekintettel eddig  kérdéses volt. A korlátozások enyhítésének köszönhetően újraindultak az előkészületek, így idén sem maradunk szabadtéri nélkül! 

Egyetlen változást leszámítva az eredetileg meghirdetett produkcióit láthatja a közönség az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Július 17-én Handel vígoperájával, az Agrippinával, indul az évad, amelyet július 24-én és 25-én a Legénybúcsú követ Szente Vajk rendezésében. Augusztus 7-én és 8-án Moliére Úrhatnám polgár komédiája érkezik az újszegedi szabadtéri színpadára, majd augusztus 21-én és 22-és a Hófehérke és hét törpe családi mesebalett zárja az évadot.

A Dóm téri színpad is benépesül, július 24-én az Akárki című moralitásjátékot tekintheti meg a közönség Bodolai Géza rendezésében. A címszerepben két Kossuth-díjas színészt, Zsótér Sándort és Hegedűs D. Gézát láthatjuk majd. Augusztus 15-én pedig Ajándékkoncertre kerül sor a Fogadalmi templom előtt. Herczeg Tamás és Harangozó Gyula művészeti igazgató döntése alapján mindkét Dóm téri előadás ingyenesen megtekinthető. Úgy vélik, hogy a kialakult nehéz helyzetben is fontos a kultúra hozzáférhetőségének a biztosítása mindenki számára.

A jegyértékesítés az újszegedi előadásokra pénteken folytatódik. Tekintettel a jelenlegi létszámkorlátozásokra, némely darabok esetében egyelőre még csak előjegyzésre lesz lehetőség. A  műsorváltozás miatt elmaradó produkciókra a jegyvisszaváltás folyamatosan zajlik. 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail