Tavaszi programajánló

Az új évtizedben is számos izgalmas programmal várja látogatóit a Napfény városa, Szeged.

Minden évben február második napján kerül sor a Farsangi Medvelesre a Szegedi Vadasparkban.  Hagyományok szerint ha Gyertyaszentelő Nagyboldogasszony napján a medve meglátja saját árnyékát, akkor visszavonul a barlangba és hosszú télre számíthatunk.

Február  15-én a Szent István téren búcsúztatjuk együtt a telet. A szervezők egésznapos programokkal várják az érdeklődőket; lesz kirakodóvásár, kézműves foglalkozás, fánkevő verseny, körhinta, kiszebáb égetés,  a legkisebbeket pedig a Grimmbusz  együttes és Pasenkó Bohóc szórakoztatja.  A Víztorony is megnyitja kapuit, majd áprilistól kezdve egészen októberig minden hónap első szombatján 10:00 és 16:00 óra között látogatható az „Öreg hölgy”.

Az  1879-es Szegedi Nagyárvízből főnixmadárként megújuló város március 14-én színes és változatos programokat kínál kicsikenk és nagyoknak a 16. Árvízi Emléknap keretein belül a Dóm téren. A rendezvény célja, hogy az összefogás és együttműködés erejét megélve emlékezzünk Szeged újjászületésére.

Felfedezzük Szeged legédesebb oldalát is, március 28-án a Süti-séta keretén belül. Hajdani és mai neves cukrászmesterek nyomába eredünk, melyet a végén egy csipetnyi kóstolóval  fűszerezünk.

Április 15-től kezdve egy hónapon keresztül tart a 17. Egyetemi Tavasz, melynek keretén belül sokszínű tudományos, kulturális, ismeretterjesztő, sport és szórakoztató programok, konferenciák, kari napok zajlanak különböző egyetemi és más városi helyszíneken.

Április hónapot a Fool Moon Acapella Fesztivál zárja, amelyet idén már XV. alkalommal rendeznek meg. A Magyarországon egyedülálló könnyűzenei fesztiválon hazai és külföldi előadók mutatják be, milyen régi és új irányzatok születtek a műfajon belül.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail