Tiszasziget – Látogass el Magyarország legmélyebb pontjához!

A Szegedre látogatók a város szépségén túl a környező településeket is felfedezhetik, akár gyalog, akár kétkeréken. Az egyik talán legközelebbi célpont lehet Tiszasziget, amelyet kétfelől is meg lehet közelíteni, az újszegedi töltés azonban jobb választás lehet a természet kedvelőinek. A gyalog és kerékpárral egyaránt jól járható úton a gyönyörű Tisza mellett juthatunk el a Mélypont Emlékhelyig, de a település környezetében található tavak, az erdős, fás részek és a folyó jó lehetőséget biztosít a természetközeli pihenéshez.

Magyarország legmélyebb pontja 75,8 méteren fekszik, az ezt szimbolizáló kopjafát pedig már közel 40 éve, 1984. óta lehet látni. A Mélypont Emlékhelynél autentikus környezetben lehet megpihenni, ugyanis az Alföldre jellemző nádfedeles pihenő, gémeskút, szekér, illetve fából készült padok várják a turistákat. Kerámia plasztikát is lehet látni, amelynek a burkolatát képező dombormű a Tisza árterületén található kiszáradt és megrepedezett talajt mintázza.

A Mélyponthoz látogatóknak érdemes egy kis lakatot is vinni, ugyanis az „ígéretek kapujára” felhelyezhetik azt, később pedig, amikor újra ellátogatnak Tiszaszigetre, előjöhetnek a csodás emlékek.

Szeged-Tiszasziget távolság: kb. 13 km

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail