Toros Pálinkafesztivál

Még a fagy az úr a városban és hóbuckák között járnak a főtérre igyekvők, amikor a Toros pálinkafesztivál kis faházaiban kínálni kezdik a hurkát, kolbászt és hasonló finomságokat, no meg persze a lélekmelegítő gyümölcspálinkákat. Február végén, amikor még felveri a havas hajnal csendjét a disznóülések zsivaja, a fesztivál keretében meghirdetett Böllérversenyen szakavatatott csapatok versenyeznek a sertésfeldolgozás fortélyos mesterségében. A több napos rendezvény végén a sokat próbált zsűri hirdeti ki az eredményt, hogy ki lett a legjobb toros ételek – köztük is elsősorban a legjobb töltött káposzta – elkészítője. A böllérek és családi főzőcsapatok szorgoskodása közben persze nem maradnak hoppon az éhes fesztivállátogatók sem, a falatozás mellett pedig változatos népzenei programok, pálinkakóstolók gondoskodnak a vidám farsangi hangulatról.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail