Történetgyár – szabadtéri nyomozós játék

A játék kezdőpontja a Dóm téri makettnél van, a Vitrin mellett (az Eötvös utca és a Dóm tér találkozásánál).
Itt történik a nagy boríték átadása a csapatok részére, amely tartalmazza a játékot a kiegészítőkkel (ennek minden része a játékosoké, nem kell visszaadni). A játékot a helyszínen néhány szóban ismertetjük, utána indulhat is a játék.

A játék tetszőlegesen lejátszható, nem kell időre végezni, ha úgy alakul az időjárás, akkor akár napokra is fel lehet függeszteni – s később ott tudjátok folytatni, ahol abbahagytátok. A játék közben beülhettek valahova kávézni, vagy ehettek egy fagyit ha úgy tartja kedvetek – nem kell egyhuzamban lejátszani, nem hajt senki 😉

A játék maga kb 2-2,5 óra időtartamot vesz igénybe.

Egy csapat létszáma: 2-6 fő

Kezdő ár: 1500 Ft / fő

A játékok jelenleg hétvégén elérhetőek 8 és 14 óra között, csakis előzetes foglalás alapján (legkésőbb az előző napon kell rá foglalni)
Részletesebb infó az alábbi telefonszámon kérhető: 70/773-1062

Honlap címe: https://www.exitzone.hu/tortenetgyar/

 

A játékokról:

 

1 . A magnix főzet nyomában

A MACUSA (Amerikai Egyesült Államok Varázslókongresszusa) felkér Téged,  hogy segítsd nyomozásukat Szegeden  két körözött magnix után (így hívják a tengerentúlon a muglikat, azokat a szeélyeket, akik nem tudnak varázsolni).  A két körözött szökevénynek egy olyan főzet van a birtokában, ami egy varázslóból varázstalant csinál, és képes ennek a fordítottjára is: varázslót csinál egy mugliból. A két körözött magnix ezt a főzetet szeretné Európában, Szegeden eladni, ami óriási veszéllyel járna világunkra nézve.

Te vajon a szökevények nyomára bukkansz?

2. “A Boszorkány-sziget legendája

Bizonyára sokan hallottatok a Boszorkány-szigetről. Kicsivel kevesebben vannak azok, akik magát a 18. századi szegedi boszorkányperről is hallottak, ami sziget elnevezését adta. De vajon hányan tudtok arról, hogy 1846-ban is volt egy boszorkányper Szegeden. Mi történhetett akkor? Képesek vagytok fényt deríteni a titokra?”

A Magnix főzet nyomában időpontjai:

minden szombaton
8-10 és 12-13 óra között

minden vasárnap
10-12 és 13-14 óra között

A Boszorkány-sziget legendája időpontjai:

minden szombaton
10-12 és 13-14 óra között

minden vasárnap
8-10 és 12-13 óra között

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail