V. Nemzetközi Söröm

„Iszunk egy sört a Dugonics téren?”

Időpont: 2019. július  12- 14.

A Tisza Expo Zrt. szervezésében, 2019. nyarán ötödik alkalommal kerül megrendezésre a szegedi Dugonics téren, a Nemzetközi Söröm fesztivál, ahol magyar- és külföldi sörfőzdék is megjelennek és bemutatják az érdeklődők számára sörkülönlegességeiket.
Felkutatjuk az ország számos kis sörfőzdéjét is, hogy megmutassuk, a sztereotípiák ellenére a magyarok nem csak borokat, hanem remek söröket is tudnak készíteni. A három napos rendezvény során olyan kézműves sörkülönlegességeket kóstolhatnak meg a fesztiválra kilátogatók, amelyeket csak nagyon ritka esetekben találnak meg a boltok polcain vagy a vendéglátóhelyeken.
Garantáljuk, hogy még azok is találnak kedvükre való ízvilágot, akik ezelőtt elzárkóztak a sörfogyasztás minden formájától. A jó hangulatról azonban nem csak a finom italok, ízletes ételek, hanem az igényes és lendületes zenei programok, valamint a változatos ügyességi játékok is gondoskodnak. Ne feledd… társaságban finomabb, hozd el a barátaidat is!
Mindhárom napon a tematikához megfelelően szeretnénk bemutatni a sörkultúrát. A rendezvényen nagy hangsúlyt fektetünk a sörgasztronómiára és -különlegességekre, valamint a hozzájuk megfelelően párosított ételekre. Továbbá bemutatjuk a minőségi sörkészítés kultúráját és a hazai illetve a nemzetközi sörök ízvilágait. Célunk, hogy a sörkedvelőkkel megismertessük a kisiparos sörfőzdéket és azokat a sörfőzőket, akik termékeit még csak elvétve találjuk meg a hipermarketek polcain.

Különböző stílusú napokkal szeretnénk változatossá tenni a rendezvényt. A korábbi Sörömön mexikói nappal, forró latinos hangulattal és salsa tánccal indítottuk a rendezvényt. A második napon, a Balkán napon együtt zorbázott a város a különleges sörök és ételek társaságában, majd az utolsó napon egy igazi Magyarvirtussal zártuk a programokkal teli három napos Söröm-öt.

A V. Nemzetközi Sörömön a megszokott hangulatos és egyben egyik legcsodálatosabb tere, a Dugonics tér adja a helyszínt. Sokkal közelebb hozva az embereket egymáshoz és nemzeti kultúrákban gazdag programokkal ismerkedhetnek meg, táncolhatnak együtt:

– július 12-én – Hawaii nap: Egzotikus ízek a sörök világában ma már nem elképzelhetetlen: ananász-lime, banán, kiwi, citrom és mangó söröket kóstolhattok. Bátrabbak csípőjük ringatásával elsajátíthatják a Hula tánc alapjait. A virágfüzért és a fűszoknyád otthon ne felejtsd!

– július 13-án – Székely nap: Határon túli magyarság hagyományainak bemutatása, zenés és táncos programokkal, kézműves bemutatókkal, remek székely ízekkel és a közkedvelt Csíki sörrel. „Összetartozunk!”

– július 14-én – Görög nap: A kultúra bölcsője – gazdag hagyományok országa, amihez elengedhetetlen a tánc és az élettel teli zene. A „bouzouki” felcsendülése után, senki nem marad ülve!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail