Zsidó sütemények Szegeden – nyereményjáték

VEGYEN RÉSZT NYEREMÉNYJÁTÉKUNKON! 

Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál ideje alatt a bemutatott 4 cukrászdában zsidó recept alapján, kóser stílusban készült különleges süteményekkel találkozhat. Kóstolja meg mindegyik cukrászda kínálatát, kérje pecsétjüket a gyűjtőoldalra, majd az utolsó pecsétért látogasson el hozzánk, a Szegedi Tourinform Irodába. Az összes pecsétet begyűjtők INGYENESEN vehetnek részt egy általuk tetszőlegesen kiválasztott sétánkon 2020. június 30-ig, előzetes bejelentkezés után.

 

SUGAR&CANDY DESSZERT 

2013-ban kezdtük el vállalkozásunkat, először desszert asztalok kitelepülésével foglalkoztunk. Akkoriban még én készítettem a desszerteket a rendezvényekre. 2015 augusztusában megnyitottuk az első édességboltunkat, itt már szükség volt pár cukrászra, hogy fejlődni tudjunk és ugorjunk egy szintet. Ezután mertünk nagyot álmodni es 2017 júniusában átköltöztünk egy jóval nagyobb üzletheyiségbe, ahol már teljesen más jellegű desszerteket készítünk, Szeged egyik leggyönyörűbb részén, a Dóm árnyékában. Szerintünk egy desszerthez sem- mi más nem kell, csak jó alapanyag és a szív, amivel készül. Szerelemmel szeretjük, amit csinálunk. 

Babka Zsidó hagyomány, hogy szombaton kalácsot sütnek. Ez általában a nagymamák feladata, akik ünnepnapokon ezt a kalácsot teletömik mindenféle földi jóval: csokoládéval, aszalt gyümölcsökkel, mag- vakkal. Ezért az ünnepekre készített kalács neve a nagymamák által sütött finomságra utal, hiszen a Babka, nagymamát jelent. 

 

RUDI&FICKÓ 

Szegedi gasztronómia ékszerdobozkája, egyedi szemlélete a világnak. Hangulatában és termékeiben párját ritkítja. Elhivatott szakemberek családias olvasztótégelye, akik alapanyagaikban magas minőségre törekszenek, ezekből általuk készített ételek italok kreatívak, izgalmasak és folyamatosan fejlődnek. Széles palettán nyújt reggeltől estig tartós, minőségi élményt. 

Babka Ha kalács, akkor Babka, hiszen mi lenne tökéle- tesebb egy őszi borongós reggelen, mint a lágy csokoládé, a ropogós dió és a puha kardamomos kalács találkozása. Az eredeti kóser zsidó babka csokoládéval készül. 

Jerikó Egy igazi fúziós csoda a francia és zsidó cukrászat szerelméből. Ropogós pisztácia, légies rózsavizes csokimousse és frissítő málna kombinációja.

 

SÜTI NEM SÜTI 

A négy éve nyílt Süti nem süti hamar Szeged meghatározó cukrászdája lett. A francia és házias jegyeket hordozó modern sütiknek zsebkendőnyi területű régies hangulatú üzlet ad otthont. Hazaérkezve az „édeskonyhába”, mindig másik illat kényezteti a sütire, kávéra megpihenő vendégeket, akik részei lehetnek a nyitástól zárásig tartó sürgés-forgásnak, a sütemények készítésének a hátsó szegleten, a személyzet gondoskodó, családias fogadásának és a mindig jó zenének. A kínálat egy részét az állandó piték, a szuflé, a brownie, megannyi mousse, többféle tart és a macaronok adják. Ezt egészíti ki a három hetente változó süti duo, a sütiNews, amiben elkészül egy klasszikus édesség és annak sütinemsütis újra- kreált változata. A news-ok sorába ékelődik a fesztivál idejére a jól ismert zsidó desszert, a flódni, melynek kóstol- hatjuk klasszikus mák-dió-alma emeleteit vagy a sütis, dohány utcai zsinagógát idéző, mák mousse kupolájú újjágondolt/épített verziót… 

 

BÁNYAI CUKRÁSZDA 

1980 óta dolgozom cukrászként, saját üzletet 1992. február 22-én nyitottam. Családi vállalkozás- ként működünk, Andrea lányom is cukrász, illetve testvérem György is nálam dolgozik cukrászként. 2011 óta a belvárosban is megtalálhatóak vagyunk, a Tisza Lajos krt.-on. 2017-ben elnyertem Szeged Legkedveltebb cukrásza címet. Kínálatunk nagyon széleskörű, különböző szeletes sütemények, sós,- és édes aprósütemények, alkalomra díszített torták közül lehet válogatni. Ezen kívül, tej és cukormentes süteményeket is készítünk. 

Hámán-táska (Hámán-füle) Hámán táska a mai napig a legvidámabb zsidó ünnep egyik elmaradhatatlan süteménye. Jiddisül homentás a neve, ami “Hámán-tasakot” jelent. A háromszögűre összehajtott, rendszerint mákos töltelékkel bélelt tészta a magyar derelyére hasonlít. 

Gyümölcskenyér Ünnepi étel, melyet jellemzően újévkor (ros hasána) és péntekenként készítenek, amikor készülnek shabbatra. A hagyomány szerint az édes, déli gyümölcsökkel töltött sütemény szimbolikája, hogy megédesíti az elkövetkező ünnepi időszakot. 

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail