Események betöltése

« Összes Események

Vonal mágia – Részegh Botond kiállítása

október 4. – 18:00 - november 17. – 18:00

Részegh Botond csíkszeredai képzőművész egyéni tárlatával folytatódik a Reök-palota kiállításainak sora. A Vonal mágia című, a festő- és grafikusművész munkásságát bemutató tárlat október 4. 18 órakor nyílik meg, és egészen november 17-ig várja az érdeklődőket.

Ahogyan lehullnak a lombok, őszbe fordul a napfény városa, újabb különleges hangulatú képzőművészeti kiállítás érkezik a Magyar Ede téri kultúrpalotába.
Részegh Botond grafikus-, festőművész kirobbanó energiával és zsigeri nyerseséggel megalkotott, költészetet, történelmet, metafizikát, a művészettörténet nagyjait és a művész tulajdon, élő kortársi tapasztalatait megidéző alkotásaiból állít ki egy megkapó válogatást a REÖK-ben.
Visszatérő motívumkincsének magányos alakjai, anatómiai struktúrái, mozgás közben kifordult testei merész vonásokkal, érzelemdúsan megalkotott képeken jelennek meg a palota falain, amelyek az alkotói gondolatmenet kutatása mellett belső elmélyülésre, saját értelmezési lehetőségek keresésére invitálják a befogadót.
A képzőművész magas szinten alkalmazza a festészet, a sokszorosított grafika és a szabadkézi rajz hagyományos eszköztárát, de éppolyan szívesen kísérletezik egyedi alkotói eljárásokkal is. A REÖK-ben készülő kiállítás ennek megfelelően a művész által használt technikák széles palettáját igyekszik bemutatni a közönségnek.

Az október 4. 18.00 órai megnyitón való részvétel díjmentes; az érvényes kiállítási jegyárakról bővebb információ elérhető: https://reok.hu/hu/reok/jegyek

Információk:
Telefonszám: +3662/471-411
E-mail: titkarsag@szegediszabadteri.hu
Facebook: https://www.facebook.com/re…
Facebook esemény: https://fb.me/e/2eNaXHmrt
Honlap: https://reok.hu/
Instagram: https://www.instagram.com/r…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Kezdés:
október 4. – 18:00
Vége:
november 17. – 18:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

REÖK Szeged
Magyar Ede tér 2.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
62/471-411
Honlap:
http://reok.hu