Szeged Tourinform
https://szegedtourism.hu/en/parkolas/

Parkolás
Szeged városában a fizető parkolóhelyeket előre váltott jogosultsággal lehet igénybe venni. A fizető parkolás időtartama munkanapokon 8:00 órától 18:00 óráig, valamint szombaton (Mars téren, a Boross J., a Pulz, a Csemegi, a Pozsonyi, és a Cserzy M. utcákban) 8:00 órától 12:00 óráig terjed. Parkolási jogosultságok: Amennyiben a gépjármű vezetője parkolószelvény, bérlet vagy mozgáskorlátozott igazolvány nélkül, illetve nem megfelelő módon kiérvényesített, kihelyezett szelvénnyel, bérlettel mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkol, szabálytalanságot követ el és pótdíjat köteles fizetni. A szabálytalan parkolást az üzemeltető ellenőrei állapítják meg. Az ellenőrzésekről minden esetben képfelvétel készül, és amennyiben a gépjármű nem rendelkezik parkolási jogosultsággal, az ellenőreink fizetési felszólítást helyeznek ki. A képfelvételeket az üzemeltető archiválja, jogvitás esetekben bizonyítékként felhasználja.

1. Parkolóautomatán keresztül

Parkolószelvényt néhány egyszerű lépésben az automata érintőkijelzőjének segítségével lehet megvásárolni.
A parkolóautomatáknál bankkártyával csak egy érintés a fizetés, így minden, Magyarországon használható „contactless” bankkártyával tud gyorsan és egyszerűen szelvényt vásárolni. Készpénzben pedig csak pénzérmékkel tud fizetni (HUF: 5; 10; 20; 50; 100; 200, EUR: 50 eurócent; 1; 2).2. Parkolóbérlettel

Szegeden 2017. január 1.-ától a lakossági parkolóbérletek virtuális formában léteznek, így ennek ellenőrzéséhez nem szükséges kihelyezni a szélvédőre semmit, kollégáink a rendszám alapján tudják ellenőrizni a jogosultságot.
Kivétel ez alól a felmutatóra szóló parkolóbérlet. Ennek használatakor, kérjük bérletét a gépjármű szélvédőjén teljes terjedelmében jól látható és ellenőrizhető módon helyezze ki!

Parkolóbérlet vásárlását online is intézheti, ide kattintva 1.3. Mozgáskorlátozott igazolvánnyal

A mozgáskorlátozott igazolványt a gépjárműben teljes terjedelmében jól látható és ellenőrizhető módon helyezze ki! A kihelyezés módja a mozgáskorlátozott igazolványon olvasható. Kérjük fordítson kellő figyelmet a mozgáskorlátozott igazolvány érvényességi idejére, valamint a kihelyezés módjára!

A 23/2016. (IX.27.) sz. önkormányzati rendelet 14. §. (1) bekezdése alapján a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványának utólagos bemutatására nincs lehetőség!4. Virtuális szelvénnyel

Parkolószelvény SMS-ben, telefonhívással vagy mobil applikáció segítségével történő megvásárlásával. Virtuális szelvény vásárlása esetén a szelvény árán felül, az egyes  mobilszolgáltatók  szolgáltatási díjat számítanak fel.
Mobilparkolást a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül SMS-ben, mobilapplikáción vagy telefonhívással lehet vásárolni. A mobilfizetés formáiról és a szerződött viszonteladókról ide kattintva 2 kaphat bővebb tájékoztatást.
Amennyiben Ön a Telekom ügyfele, a mobilparkolás módjáról és díjáról ide kattintva 3 tud tájékozódni.
Amennyiben Ön a Telenor ügyfele, a mobilparkolás módjáról és díjáról ide kattintva 4 tud tájékozódni.
Amennyiben Ön a Vodafone ügyfele, a mobilparkolás módjáról és díjáról ide kattintva 5 tud tájékozódni.
A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer mobilapplikációját ide kattintva 6 tudja letölteni.
Az egyes zónákhoz egyedi telefonszámok tartoznak, melyekről a parkolózónát jelző táblák mellett, illetve a parkolóautomatákon tájékozódhat.http://szepark.hu/parkolasi-rendszer/a-parkolasi-rendszer-mukodese 7


 

Links:
  1. https://e-berlet.szkt.hu/site/login
  2. https://www.nemzetimobilfizetes.hu/articles/view/p arkolas
  3. http://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mob il/kapcsolodo-szolgaltatasok/mobilvasarlas/mobilpa rkolas/hasznalat#inditas
  4. https://www.telenor.hu/szolgaltatas/mobilvasarlas/ mobilparkolas/smsben
  5. http://www.vodafone.hu/lakossagi/telefonok-tarifak /szolgaltatasok/mobilvasarlas/mobilparkolas
  6. https://www.nemzetimobilfizetes.hu/articles/view/m obil-alkalmazasok
  7. http://szepark.hu/parkolasi-rendszer/a-parkolasi-r endszer-mukodese