Elindult a fesztiválszezon Szegeden

Ez a nyár már remélhetőleg visszahozza azt az önfeledt hangulatot, melyet a világjárvány időszak előtt tapasztalhattunk meg Szegeden. A város nyújtotta kulturális és szabadidős programok teljeskörű kikapcsolódást tudnak nyújtani a városba érkező turisták számára.

A májusi fesztivál hangulat tovább folytatódik júniusban a pünkösdi hétvégén a ’90-es és 2000-es évek legnagyobb slágereit jegyző Dejavu Fesztivállal. A város egyik legnagyobb turisztikai attrakciója, a Szegedi Szabadtéri Játékok is parádés repertoárral várja idei közönségét. A Dóm téri csillagfedeles színpadon bemutatott zenés-táncos darabok lenyűgöző látványt nyújtanak a színház szerelmeseinek.

Az sem marad kulturális élmény nélkül, aki a kisebb befogadóképességű, bensőségesebb hangulatú tereket keresi, hisz minden hétre jut a nyáron egy zenei vagy színházi programsorozat a Városháza udvarára, a Tisza-partra vagy az újszegedi Erzsébet Ligetben található  szabadtéri színpadra.

A nagy belföldi zenei fesztiválok sora is Szegeden záródik a Szegedi Ifjúsági Napokkal (SZIN), ahol idén már a hazai előadók mellett élvonalbeli külföldi előadók is színpadra lépnek.

Számos új turisztikai attrakcióval várják a városba látogató vendégeket. Az elmúlt két évben megújult a Móra Ferenc Múzeum, többek között új interaktív kiállításokkal, tetőtéri kilátóval bővült a kínálata. A legendás vadnyugat világát bemutató tárlat nyílik itt az idei Múzeumok Éjszakáján, amelynek főszereplői a cowboyok és az indiánok lesznek. A Belvárosi Mozi is új funkciókat kapott, filmtörténeti kiállítás látható itt AR és VR technikával színesítve. A város második főutcája, a Tisza is egyre hívogatóbb mindenki számára. A kajakozástól az élményhajózásig, a horgászástól a plázson való pihenésig válogathatunk a programokból.  Komplex víziturisztikai kínálatot nyújtó úszóművet és egy szabadstrandot is átadtak itt az elmúlt években.

Szegeden a gasztro élményekben sincs hiány, a tradicionális halászcsárdák mellett újhullámos kávézók és cukrászdák, Michelin-csillag várományos éttermek biztosítják a minőségi kínálatot.

A tavalyi nyár vendégforgalma már megmutatta, hogy sokan választják Szegedet a nyaralásuk helyszínéül. A városvezetés és a turisztikai szolgáltatók reményei szerint az idei nyári kínálat is sokak számára vonzóvá teszi a napfény városát.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail