Események betöltése

« Összes Események

Cowboyok és indiánok – A legendás vadnyugat

december 1. – 10:00 - december 30. – 18:00

Újabb nagyszabású nemzetközi kiállítással készült az idei nyárra a Móra Ferenc Múzeum: a legendás vadnyugat világát bemutató tárlat főszereplői a cowboyok és az indiánok lesznek. A tárlat törzsanyaga az USA-ból, az Oklahomai Cowboy és Western Múzeumból érkezett. A tárgyak között találhatóak nyergek, csizmák, kalapok, teljes cowboy ruházat, sarkantyúk, kések, valamint további érdekes használati és viseleti tárgyak is.

Az amerikai kollekció mellett magyarországi múzeumokból és gyűjtőktől érkező tárgyakat is láthatnak majd az érdeklődők. Megismerhetik a cowboyok és indiánok mindennapjait, szokásait, a különböző területen élők életének hasonlóságait és különbségeit. Szó lesz a rodeók világáról, a western filmek korszakáról, a fegyverekről, öltözködésükről és természetesen a vadnyugat magyar vonatkozásiról, például Xantus Jánosról is.

A kiállításon külön figyelmet fordítanak az interaktivitásra is. Külön terem várja az érdeklődőket, ahol western tematikájú játékokat játszhatnak: beöltözhetnek cowboynak, beülhetnek egy indián sátorba és játékosan ismerkedhetnek meg a vadnyugati mindennapokkal. Emellett különböző mozgóképes elemek, videók színesítik a kiállítás termeit.

A kiállítást június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján nyitják meg és egészen év végéig nyitva tart.

A MÚZEUM 2022. SZEPTEMBER 08. 14.00 ÓRÁTÓL SZEPTEMBER 10. 10.00 ÓRÁIG TECHNIKAI OKOK MIATT ZÁRVA TART.

Információk:
Honlap: https://moramuzeum.hu/cowbo…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Kezdés:
december 1. – 10:00
Vége:
december 30. – 18:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Móra Ferenc Múzeum
Roosevelt tér 1-3.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62 549 040
Honlap:
http://moramuzeum.hu/