Loading Events

Fényfogások

Fényfogások
2025. június 12. 12:00 - június 15. 15:00
Emmarozs Grand
Fő fasor 53.

Az Emmarozs megszállott szakácskönyv gyűjtő. Kb. 300 digitális, és 100 papír alapú gyönyörű kötet segít, ha nem lenne ötletünk. De inkább szépirodalomként olvassák a szakácsok, cukrászok, pékek, baristák.
Ha valaki kifogyna az ötletből ennyi könyv mellett is – menjen moziba!
A Könyvhétre jelenik meg a Filmet főzünk – Legendás magyar filmek, ízes történetek című kötet, mely élesben először az országban nálunk kerül bevetésre. A pünkösdi héten, június 12-15 között az Emmarozs Grand egyre kedveltebb casual bistro ebéd kínálata a könyvben levő receptek és a benne szereplő remek írók refleksziói alapján a filmbeli fogásokból épül fel.
A vaníliafagyiról a Keménykalap és krumpliorr Bagamérije, a velős csontról a Szindbád ráérős polgári világa, a krémesről a Sose halunk meg Gyuszi bácsijának örökös vágtája, a borjúszegyről Az ötödik pecsét utolsó gondtalan vacsorája, a gombás hamburgerről az Üvegtigris keresetlen bádogbüféje, a juharszirupos pontyról a Liza, a rókatündér magyarosan egzotikus világa juthat az eszünkbe. Legendás filmek képsorai peregnek a szemünk előtt, és újra benne találjuk magunkat az adott mozi és korszak hangulatában. Az ételek, jelenetek és nevek sorát hosszan folytathatnánk. Olyan hosszan, hogy a maga is filmes Tusjak Marianna gondolt egyet, és felkért egy csupaszív séfet, valamint három tucat neves alkotót, hogy írásaikkal járuljanak hozzá ehhez a rendkívüli kötethez.
Részletek és menü hamarosan. Az biztos, hogy Bódy Gábor Nárcisz és Psychéjéből a Sült kacsacomb biztosan elkészül.
Várunk!

Információk:
Telefonszám: +36-30/113-4908
E-mail: hello@emmarozs.hu
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…