Szeged Tourinform
https://szegedtourism.hu/hu/esemeny/szep-nyari-nap-neoton-musical-az-ujszegedi-szabadteri-szinpadon/

Szép nyári nap - Neoton musical az Újszegedi Szabadtéri Színpadon
Böhm György – Korcsmáros György – Pásztor László – Jakab György – Hatvani Emese:
SZÉP NYÁRI NAP
Neoton musical
a Veres1 Színház vendégjátéka
2024. augusztus 16. (péntek), 17. (szombat)
esőnap: augusztus 18. (vasárnap)

„Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én…” – hangzik fel a Neoton Vándorének című, sokaknak ismerős slágere a Veres 1 Színház előadásában.
A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy építőtáborban, közel a jugoszláv határhoz. A humorral és iróniával átszőtt musical középpontjában tinédzserek állnak, akik – akárcsak akkoriban a legtöbben - „önként” vállalták a nyári melót.
Színre lépnek a hetvenes évekbeli fiatalok életének jellegzetes figurái: a táborparancsnok Tóth Antal a Szovjet- Magyar Barátság TSZ paradicsom-feldolgozó melléküzemágának vezetője, helyettese Kovács Jenőné, azaz Panni néni, az orosztanárnő.
Juli, Panni néni KISZ-titkár lánya, a táborban beleszeret a frissen érettségizett Varga Péterbe, aki szociológusnak készül, édesapja pedig '56 után disszidált. A két ellenétes neveltetésű fiatal szerelmét sokan persze nem nézik jó szemmel…
Az építőtábor többi lakója is pesti tinédzser, akik ezeken a szép nyári napokon teszik azt, amit minden fiatal: dolgoznak, szórakoznak, összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak - a máig népszerű Neoton slágerekre.
Kell, hogy várj, Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig és még több sláger… talán nem túlzás azt állítani, hogy a Neoton Família dalai Magyarországon ugyanolyan népszerűek, mint az ABBA világhírű dallamai, hiszen ma sem hiányozhatnak egyetlen valamire való házibuliból sem.
Idén nyáron a közönség az Újszegedi Szabadtérin is felhőtlenül bulizhat a régi kedvencekre, ahol az is kiderül, vajon több, mint harminc évvel a rendszerváltás után már tudunk-e felhőtlenül nevetni a múlton?

Az előadás időtartama: kb. 175 perc egy szünettel Információk: Telefonszám: +3662/471-411 E-mail: titkarsag@szegediszabadteri.hu Facebook: https://www.facebook.com/sz... 1 Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev... 2 Honlap: https://szegediszabadteri.h... 3 Instagram: https://www.instagram.com/s... 4 On-line jegyvásárlás: https://szegediszabadteri.j... 5
Links:
  1. https://www.facebook.com/szegediszabadteri
  2. https://www.facebook.com/events/924096875883242/92 4096882549908/
  3. https://szegediszabadteri.hu/hu/page/show/szep-nya ri-nap
  4. https://www.instagram.com/szegediszabadteri/
  5. https://szegediszabadteri.jegy.hu/program/szep-nya ri-nap-159179/1115557