Szeged Tourinform https://szegedtourism.hu/hu/fehertoi-harcsapaprikas-juhturos-puliszkaval/ |
Fehértói harcsapaprikás juhtúrós puliszkávalHozzávalók (4 személyre): 1 kg harcsafilé 0,1 kg makói csípős kolbász 0,2 kg étolaj 0,01 kg só 0,005 kg bors 0,01 kg ételízesítő 0,04 kg őrölt paprika 0,2 kg vöröshagyma 1 db paradicsom 1 db zöldpaprika 0,2 l tejszín 0,2 kg juhtúró 0,15 kg tejföl 1 csomó kapor Első lépésként a filézett és befűszerezett harcsaszeleteket paprikás lisztben megforgatjuk, és bő olajban megfuttatjuk. Készítünk egy igazi, jó magyaros alapot, amihez a paradicsomot, a zöldpaprikát, hegyes erőspaprikát, vöröshagymát összedaraboljuk, majd olajon lepároljuk és megszórjuk őrölt pirospaprikával. Az ízletes, csípős makói kolbászt is összedaraboljuk és a zöldségekhez adva szintén megpároljuk. A pörköltalapunkat hal alaplével engedjük fel és ebbe helyezzük bele a már előre elkészített halszeleteket, sózzuk, borsozzuk és a végén tejszínes habarással sűrítjük. Majd elkészítjük a puliszkát. Szárnyas alaplevet forrásig hevítünk, majd a megfelelő mennyiségű folyadékhoz hozzáadjuk a kukoricadarát, sót és olajat, majd készre főzzük. Kerekre formázzuk, a közepébe finomra vágott kaporba hempergetett juhtúrót teszünk. Tálaláskor a tányér egyharmadára helyezzük a puliszkát, majd a tányér másik felére halmozzuk az időközben elkészült halpaprikást. Tetejét tejföllel és paprikaszínnel díszítjük, amire tehetünk paprikát és paradicsomot. |