Augusztusban is látogatható a XIX. Táblaképfestészeti Biennálé

A szegedi nyár kulturális életének egyik legjelentősebb, visszatérő eseménye a REÖK-ben kétévente megrendezett országos képzőművészeti találkozó.

A kiállítás a hazai táblaképfestészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabad beadásos rendszerben, szakértő zsűri által kiválasztott művek bemutatásával. Több, mint hatszáz alkotó tisztelte meg pályaműveivel a tárlatot.

A zsűri: Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja, Aknay János Kossuth-díjas festőművész, a Nemzet Művésze és Sárkány Győző grafikus, Ferenczy Noémi díjas, érdemes művész a rendkívüli felhozatal alapján az alábbi alkotásokból állította össze a XIX. Táblaképfestészeti Biennálé kiállítási anyagát.

A kiállított művek listája ITT.

A kortárs képzőművészeti találkozó képeit  akár ingyenesen is megtekinthetik azok, akik jegyet váltanak a Szegedi Szabadtéri Játékok valamely előadására. Nem kell mást tenniük, mint magukkal hozni és a jegypénztárban felmutatni szabadtéris belépőiket, hogy térítésmentesen nézelődhessenek a kiállítás tágas tereiben.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail