Tavaszi zsongás

A tél utolsó napjaiban egyre többet álmodozunk arról, hogy elutazunk pár napra, kiszakadunk a megszokott környezetünkből, felfedezünk új városokat, ahol megnézünk egy színházi előadást, meghallgatunk egy jó koncertet. Egyre több szabadtéri programlehetőség is szóba jöhet ahogy az időjárás kedvezőbbre fordul.

Szeged kulturális színterei nagyszerű lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra. A Szegedi Nemzeti Színház változatos repertoárral és színvonalas műsorral várja a kultúra kedvelőket. Márciusban megtalálhatjuk a kínálatban többek között a Hegedűs a háztetőn-t, az Egy csók és más semmi-t, a Denevér-t, de egy új Kortárs Balett bemutató is színesíti a kínálatot Tűz címmel, melyet a spanyol író és költő Garcia Lorca alkotása, a Bernarda Alba háza ihlette. A Szegedi Szimfonikus Zenekar komolyzenei programjaiban is érdemes lesz szemezgetni. Kicsiknek és nagyoknak is nyújt színházi élményt a Szegedi Bábszínház, ahol a gyermekeket korosztályonként is megszólítják előadásaikkal. Találkozhatunk itt tavasszal kuflikkal, Vitéz Lászlóval, Robin Hood-al, a legkisebbeknek pedig egy nyuszis előadással is kedveskednek.

A Móra Ferenc Múzeum is különleges programokkal készül tavaszra. Április elsején egy exkluzív Móra Ferenc Bált szerveznek ebben a patinás épületben, de lesz itt Reggeli & Jazz program a tetőteraszon, bensőséges hangulatú koncertek a nagyteremben.

Az IH Rendezvényközpont gazdag programkínálatában a könnyűzenei programoktól a színházi előadásokig, a papagáj kiállítástól az ismeretterjesztő előadásig, mindenféle érdeklődésű látogató megtalálja a hozzá legközelebb álló eseményt. Szemezgetve a kínálatból, a tavasz folyamán lesz Vad Fruttik, Caramel, Road, Punnany Massif és 30Y koncert, Boldizsár Ildikó, Zacher Gábor, Szabados Ági előadás.

Igazán színes programcsokrot nyújt át nekünk a Szent-Györgyi Albert Agóra is. Lesznek itt ismeretterjesztő előadások, színházi előadások és május 12-én a XXXI. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál is itt kerül megrendezésre.

Mozi rajongóknak nem csak film kuriózumokat kínál a Belvárosi Mozi , hanem a Madách Színház “film.szín-játékait”, mint a TERCETT – Móricz Zsigmond szerelmei vagy az EMBERSZAG – drámai napló előadásokat. Május 15-én Alföldi Róberttel Szilágyi Annamária színművésznő beszélget majd.

Az Alsóvárosi Napsugaras Tájházban folytatódik idén tavasszal is a Tájházi kincskereső programsorozat kézműveskedéssel, népszokások felelevenítésével. Lehet majd gyöngyöt fűzni, ládikót készíteni, a nagyobbaknak kiflit, zsemlét, lepényt sütni a tavasz folyamán.

A Vadaspark idén is változatos programokkal készül március 19-én a Víz Világnapjára, április 9-én és 10-én tojásvadászattal a Húsvétra, április 22-én a Föld Napjára, május 10-én és 14-én a Madarak és Fák Napjára, május 28-án pedig Gyermeknapra.

Különleges programmal készülnek április 15-én a Füvészkert japán kertjének cseresznyefa virágzása alkalmából.

Már áprilisban is egyre több külső esemény lesz, de a május már egyértelműen a szabadtéri programokról fog szólni, kezdődve a Majálissal, május 11-14 között a Kajak-kenu Világkupával és május 12-21 között az év egyik legnépszerűbb eseménysorozatával, a 27. alkalommal megrendezésre kerülő Szeged Napi Rendezvény-sorozattal , a Borfesztivállal, Hídi Vásárral, Dóm Téri Kavalkáddal.

Szeged bővelkedik programokban, idén tavasszal is több száz esemény kerül megrendezésre, melyekből most csak néhányat sikerült kiemelni, de oldalunkon részletesen megtalálható a tavaszi programkínálat.

Tavaszi programok ITT.

 

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail