Események betöltése

« Összes Események

Alsóváros kincsei- kolostor- és stúdióbejárással

szeptember 28. – 17:00 - 20:30

Vadonatúj élménysétánk során Szeged egyik legnagyobb múlttal rendelkező városrészét fedezzük fel. Megismerkedünk a múlt és a jelen fontos helyszíneivel: a több mint 500 éves Havas Boldogasszony templom és ferences kolostor bejárásán túl Szeged leghallgatottabb rádióját, a Rádió88 stúdióját is felkeressük. A séta végén pedig nem hiányozhatnak a finom helyi ízek sem.

Alsóváros, a “jámbor város” melynek lakói számára kiemelkedő fontos volt a hit, köszönhetően a több száz éve itt élő ferenceseknek. Egy különleges hangulatú városrész ez, amely sok titkot és tudást rejt. Fontosnak tartjuk a helyi hagyományok és kultúra életben tartását, az utókor számára megőrzését, ezért is szerveztük meg ezt a programunkat.

Program
Sétánkat a Szegedi Nagyállomás csodálatos épületétől indítjuk. Majd elsétálunk a város leghallgatottabb kereskedelmi rádiójának a stúdiójába, ahol a rádió egyik műsorvezetője fogja bemutatni az érdekességeket.

Ezt követően elmegyünk a 15. században épült Havas Boldogasszony templomhoz és ferences kolostorhoz. Útközben napsugaras házat is fogunk látni, amely a városrész jelképe és komoly szimbolikával bír. A Mátyás térre megérkezve egy kb. 1,5 órás helyi vezetés lesz, melynek keretében megtudhatjuk például, hogy a népnyelv miért hívja Mátyás templomnak az épületet, milyen csodatévő kegytárgyai vannak. Látni fogjuk a több, mint 100 éves paprikaharangot és megtudhatjuk annak történetét is. Közben nemcsak a templomot, de a ferences kolostort is bejárjuk. Szó lesz arról, hogy milyen egy ferences szerzetes élete, látni fogjuk hol étkeznek, mivel foglalatoskodnak és milyen elvek szerint élnek.

Végül egy fantasztikus gasztronómiai élménnyel lesz teljes programunk: a Kapca & Rézhárs Bisztróban egy helyi ízekre építő uzsonnát fogunk elfogyasztani egy különleges piros-fehér-zöld színkombinációban. Ez a hely Szeged egyik leginkább fenntarthatóan és környezettudatosan működő vendéglátóhelye, hiszen többek között saját kertben termelt zöldségek felhasználásával készült ételekkel és helyben sütött kovászos kenyérrel is várja vendégeit. Utóbbit mi is meg fogjuk kóstolni.

A részvételi díj tartalmazza:
kb. 30 perces alsóvárosi séta idegenvezetéssel (audio guide készülékkel)
kb. 20 perces stúdióbejárás a Rádió88-ban egy rádiós műsorvezetővel
kb. 1,5 órás belső vezetéssel egybekötött templom-és kolostorbejárás a Mátyás téri Havas Boldogasszony templomban és ferences kolostorban
egy adag helyi ízekre épülő uzsonna a Kapca & Rézhárs Bisztróban

Információk:
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…
Honlap: https://elmenyseta.hu/progr…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
szeptember 28.
Időpont:
17:00 - 20:30
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Szegedi Nagyállomás
Indóház tér 2.
Szeged, 6725 Magyarország
+ Google Térkép