Események betöltése

« Összes Események

Szép nyári nap – Neoton musical az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

augusztus 17. – 21:00 - augusztus 18. – 00:00

Böhm György – Korcsmáros György – Pásztor László – Jakab György – Hatvani Emese:
SZÉP NYÁRI NAP
Neoton musical
a Veres1 Színház vendégjátéka
2024. augusztus 16. (péntek), 17. (szombat)
esőnap: augusztus 18. (vasárnap)

„Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én…” – hangzik fel a Neoton Vándorének című, sokaknak ismerős slágere a Veres 1 Színház előadásában.
A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy építőtáborban, közel a jugoszláv határhoz. A humorral és iróniával átszőtt musical középpontjában tinédzserek állnak, akik – akárcsak akkoriban a legtöbben – „önként” vállalták a nyári melót.
Színre lépnek a hetvenes évekbeli fiatalok életének jellegzetes figurái: a táborparancsnok Tóth Antal a Szovjet- Magyar Barátság TSZ paradicsom-feldolgozó melléküzemágának vezetője, helyettese Kovács Jenőné, azaz Panni néni, az orosztanárnő.
Juli, Panni néni KISZ-titkár lánya, a táborban beleszeret a frissen érettségizett Varga Péterbe, aki szociológusnak készül, édesapja pedig ’56 után disszidált. A két ellenétes neveltetésű fiatal szerelmét sokan persze nem nézik jó szemmel…
Az építőtábor többi lakója is pesti tinédzser, akik ezeken a szép nyári napokon teszik azt, amit minden fiatal: dolgoznak, szórakoznak, összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak – a máig népszerű Neoton slágerekre.
Kell, hogy várj, Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig és még több sláger… talán nem túlzás azt állítani, hogy a Neoton Família dalai Magyarországon ugyanolyan népszerűek, mint az ABBA világhírű dallamai, hiszen ma sem hiányozhatnak egyetlen valamire való házibuliból sem.
Idén nyáron a közönség az Újszegedi Szabadtérin is felhőtlenül bulizhat a régi kedvencekre, ahol az is kiderül, vajon több, mint harminc évvel a rendszerváltás után már tudunk-e felhőtlenül nevetni a múlton?

Az előadás időtartama: kb. 175 perc egy szünettel

Információk:
Telefonszám: +3662/471-411
E-mail: titkarsag@szegediszabadteri.hu
Facebook: https://www.facebook.com/sz…
Facebook esemény: https://www.facebook.com/ev…
Honlap: https://szegediszabadteri.h…
Instagram: https://www.instagram.com/s…
On-line jegyvásárlás: https://szegediszabadteri.j…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Kezdés:
augusztus 17. – 21:00
Vége:
augusztus 18. – 00:00
Esemény kategóriák:
, , ,

Helyszín

Újszegedi Szabadtéri Színpad
Szeged, 6720 Magyarország + Google Térkép
Telefon:
+36-62/541-205
Honlap:
http://www.szegediszabadteri.hu