Palacsinta tésztát készítünk (liszt, só, szódavíz, tej, tojás) keverékéből majd kisütjük. A töltelék: Finomra vágott vöröshagymával pörköltalapot készítünk majd rárakjuk az apróra összevágott harcsafilét és átforgatjuk a zsiradékon, majd fölengedjük hal alaplével és tejszínes, keményítős habarással jól besűrítjük, hogy tölthető masszát kapjunk. Betöltjük a palacsintába és a hortobágyi palacsintánál alkalmazott módszerrel hajtogatjuk. Elkészítjük a bakonyi mártást: Füstölt szalonnakockát félig kiolvasztjuk majd pörköltalap készítünk, só, fekete bors, kockára vágott gomba és fölengedjük hal alaplével amit ha beízesítettünk besűrítjük étkezési keményítővel, és ezt adjuk a palacsinta tetejére. Tejföllel és paprikaszínnel díszítjük tálaláskor.
A kalkuláció 10 adagra készült.
Liszt: 0,30 kg
tojás: 3 db
só: 0,01 kg
tej: 0,2 L
szódavíz kb: 0,3 L
étkezési keményítő: 0,02 kg
őrölt paprika: 0,03 kg
feketebors: 0,001 kg
vöröshagyma: 0,10 kg
harcsafilé: 1 kg
tejszín: 0,1 L
gomba: 1,5 kg
füstölt szalonna: 0,5 kg
A recept a Fehértói Halászcsárda jóvoltából kerülhetett fel a honlapunkra.
Fehértói Halászcsárda
6728 Szeged, Budapesti út 41.
Tel./Fax: +36-62/555-960, +36-30/670-8550 fax:+36-62/555-961
info@fehertoi.hu
www.fehertoihalaszcsarda.hu
![Share on Facebook facebook](https://szegedtourism.hu/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/facebook.png)
![Share on Twitter twitter](https://szegedtourism.hu/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/twitter.png)
![Share on Google+ google_plus](https://szegedtourism.hu/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/google_plus.png)
![Share on Reddit reddit](https://szegedtourism.hu/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/reddit.png)
![Pin it with Pinterest pinterest](https://szegedtourism.hu/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/pinterest.png)
![Share on Linkedin linkedin](https://szegedtourism.hu/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/linkedin.png)
![Share by email mail](https://szegedtourism.hu/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/mail.png)