Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lords of the Sound: Hans Zimmer zenéje

június 19. – 19:00 - 21:00

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával.
A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound előadásában.

Hans Zimmer német filmzeneszerző, aki az Esőember című kultikus filmmel vált híressé. ”Amikor az Esőember zenéjét alkottam, mindig arra gondoltam: ne próbáld háttérbe szorítani a szereplőket. Maradjon meg a háttérben. Raymond, a főszereplő nem igazán tudja, hol van valójában. Másképp látja a világot, mint mi… Miért ne alkothatnánk ‘világzenét’ egy olyan világhoz, mely csak az ő fejében létezik?” – emlékszik vissza Hans.

Ez a mű igazi áttörést jelentett karrierjében – Zimmert Oscar-díjra jelölték. Hollywood legjobb rendezői sorban álltak, hogy együtt dolgozhassanak vele. Hans pedig teljesen feladta a munkáját, gyakran egyszerre két-három filmben is közreműködött. Zenéje annyira lenyűgözte a Disney stúdiót, hogy Zimmer-t bízták meg az Oroszlánkirály című animációs film zenéjének megírásával. A film főcímzenéje három rangos díjat – Oscar, Golden Globe és Grammy – hozott neki. Azóta Zimmer számos díjat nyert, és Hollywood egyik legjobb zeneszerzőjévé vált. Ritkán van Oscar-díjátadó Zimmer-jelölés nélkül.

A lélegzetelállító show – beleértve az egyedülálló fény- és optikai hatásokat, a Lords of the Sound nagyzenekar minden hangszerének összehangolt hangzását, a szólisták és a kórus hangjait Hans Zimmer legjobb alkotásaival kombinálva – segít elmerülni egy gyönyörű tündérmese hangulatában, és a szimfonikus hangzás felejthetetlen élményt nyújt. A Hans Zimmer zenéje című koncertek egyetlen nézője sem marad közömbös, ezt bizonyítja az is, hogy koncertprogramjai évek óta teltházasak.

Az előadásra jegyek válthatók online a jegy.hu rendszerében vagy személyesen az Interticket jegyirodai hálózatában, például a szegedi Tourinform irodában (Széchenyi tér 12.).

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
június 19.
Időpont:
19:00 - 21:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Városi Sportcsarnok
Temesvári krt. 33.
Szeged, 6726 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62/549-972
Honlap:
http://www.szegedsport.hu/intezmenyek/varosi-sportcsarnok