Családbarát programajánló Szegeden

Vízi élmények

Napfényfürdő Aquapolis

Fedezd fel a szórakozás és pihenés tökéletes kombinációját a Szegedi Napfényfürdő Aquapolisban! A családok paradicsomaként szolgáló vízi élményparkban garantáltan mindenki megtalálja a számára legideálisabb kikapcsolódást. Az élménymedencék, vízi csúszdák és wellness szolgáltatások gondoskodnak a felnőttek kikapcsolódásáról, míg a gyermekmedencék, játékok és szórakoztató programok gondoskodnak a kisebbek boldogságáról. Élvezd a családi együtt töltött időt a Szegedi Napfényfürdő Aquapolisban, ahol a napfény mindig ragyog!

További információ

 

Élmények a természetben

Szegedi Vadaspark

Fedezd fel a természet csodáit a Szegedi Vadasparkban, ahol a család együtt élvezheti az izgalmas állatok világát! Sétáljatok a különleges fajok élőhelyein, kövessétek a kíváncsi makik játékait és találkozzatok a lenyűgöző ragadozókkal. A Szegedi Vadaspark nemcsak szórakoztató, de tanulságos is, együtt fedezhetitek fel a természet csodáit és támogathatjátok a védett fajok megőrzését.

Folyamatosan új élményekkel rukkol elő a Vadaspark. Június elején adták át a KalandZOOnát, a Vadaspark új kalandparkját. A kalandjátékok között a különböző nehézségi szintű pályák mellett a bátrabbak kipróbálhatják a Sancer-tavon átívelő csúszópályát is. A felnőttek által használható, 5 magasan futó pálya 20 elemes, a gyereké 8 feladatelemből áll, de a területen található játszótér, színpad, kilátó, sőt, egy természetvédelmi tematikájú szabadulószoba is.

További információ

SZTE Füvészkert

Élvezzétek a természet békéjét és gyönyörűségét a Szegedi SZTE Füvészkertben! Ez a csodálatos botanikus kert a családosoknak tökéletes kikapcsolódást kínál virágok, növények és madarak között. Gyönyörködjetek a ritka növényekben, szökjetek el a mindennapi nyüzsgésből a csendes sétányokon.

További információ

Színházi élmények

Kövér Béla Bábszínház

Gyerekek és szülők egyaránt részesei lehetnek a mesék élővé válásának, a színes karakterek vidám kalandjainak. A színházban megjelenő bábok és színészek garantáltan mosolyt csalnak az arcokra, és elvarázsolják a kicsiket. Családosok számára kiváló lehetőség együtt nevetni, ámulni és élményeket gyűjteni.

További információ

Szegedi Nemzeti Színház családi és gyermek előadások

Keressétek fel a Szegedi Nemzeti Színházat, ahol a család minden tagja számára kínálnak felejthetetlen élményeket! Vidám és tanulságos gyermek előadások várják a kicsiket, míg a család egészét szórakoztatják a kiváló minőségű családi darabok. Éljetek át izgalmas pillanatokat együtt, és hagyjátok, hogy a színházi varázslat elbűvöljön mindenkit.

További információ

Tudományos és művészeti kalandozások

Szent-Györgyi Albert Agóra

Fedezzétek fel a tudomány és kreativitás világát a Szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában! Interaktív kiállítások, kísérletek és izgalmas programok várják a családokat. A gyerekek játszva tanulhatnak, miközben felfedezik a természettudományok csodáit. Éljetek át együtt felejthetetlen pillanatokat, és tápláljátok a kíváncsiságot egy olyan helyen, ahol a tanulás öröm.

További információ

Móra Ferenc Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozások

Fedezzétek fel a Móra Ferenc Múzeum varázslatos világát!  Izgalmas állandó kiállításokkal várja a családokat, mint a “Móra rengeteg – A zöld Móra” Móra Ferenc csodás mesevilága vagy a “Folyónk és földje ” című természettudományi tárlat, de az “Utazz a múltba!” Szeged történeti kiállítás is igazi családbarát kiállítás.  Élvezd a kulturális utazást a múltba, ahol történelem és művészet találkozik egy lenyűgöző élményben!

További információ

Interaktív Természetismereti Tudástár

Látogassatok el Szeged Interaktív Természetismereti Tudástárába, ahol az információ szerzése elképesztő élményekkel társul. A Tudástárban rengeteg érdekes és interaktív előadáson és programon vehetnek részt, amely során mélyebben megismerkedhetnek a történelemmel és archeológiával, orvostudománnyal, művészet és kultúrtörténetekkel és nem utolsó sorban a természettudomány titkaival.

További információ

Alsóvárosi Napsugaras Tájház múzeumpedagógiai foglalkozások

Fedezzétek fel a szegedi Napsugaras Tájházat, ahol a család minden tagja bepillantást nyerhet a régmúlt Szegedi hétköznapokba és életmódba! Látogassatok el hozzánk, és élvezzétek a hagyományőrző kézműves foglalkozásokat, ahol közösen alkothattok, miközben megismerkedtek a múlt szegedi életével.

További információ

Csillagvizsgáló

Csodáljátok meg a csillagos égbolt titkait a Szegedi Csillagvizsgálóban! Családostul kalauzoljátok végig az égitestek lenyűgöző világát a korszerű teleszkópok segítségével. A gyerekek izgalmasan fedezhetik fel a csillagokat, míg a szakértő vezetők érdekességeket osztanak meg.

További információ

Aktívan Szegeden

Kisvonat

A családosoknak egy tökéletes kikapcsolódást nyújt a városnéző kisvonat, ahol a gyerekek szeme felcsillan, és a felnőttek is nosztalgiát éreznek. A várost kényelmesen felfedezhetitek a nyitott kocsiból, miközben a hangulatos utazás felejthetetlen emlékeket teremt.

További információ

Sétahajó

Hajózzatok velünk a Szegedi sétahajón, és élvezzétek a Tiszáról a város nyújtotta látványt! A Maros torkolata és a Boszorkánysziget közötti vízi útvonalon, kellemesen ringatózva a város egy másik perspektívából tárul a szemünk elé.

További információ

Városfelfedező játékok

Induljatok felfedező kalandra Szegeden a városfelfedező játékokkal! Olyan élményt biztosít a számunkra, ahol a gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezhetik a város rejtett kincseinek felfedezését. Kérdéseket, rejtvényeket megoldva barangoljátok be Szeged ikonikus helyeit, miközben a család összefogva és szórakozva tanul új dolgokat a város történetéről.

További információ

Játszóterek

A gyönyörű Tisza-part mentén és a város szívében elterülő játszóterek színes és biztonságos környezetet kínálnak. Csúszdák, hinták és más interaktív játékok várják a kisgyermekes szülőket és a kíváncsi kis felfedezőket.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail