Ezerjó borszaküzlet

Az EzerJÓ Borkereskedés Kft. forgalmának 70 százaléka nagykereskedésből származik, így a szegedi éttermek java része tőlük szerzi be a borokat, de akadnak élelmiszerboltok is, akik innen vásárolnak. A szegedi tulajdonosok által jegyzett kft. mégis inkább borkóstolói révén lopta be magát a vásárlók szívébe. A Honvéd téri üzletben ugyanis a borok szerelmesei kéthetente megismerkedhetnek egy-egy hazai termelő boraival, és ilyenkor személyesen is elbeszélgethetnek a bemutatkozó borásszal. Ezeken a kóstolókon bárki megismerkedhet az adott tájegység legkiválóbb nedűivel, szakmai kérdéseket tehet fel a jelenlévő borászoknak, és kedvezményes áron vásárolhat a kóstolásra kínált termékekből.

A boltnak egyébként is igen széles a választéka, hiszen gyakorlatilag minden hazai bortermő vidék képviselteti magát a polcokon. Egyszerre mintegy 300-350 fajta bor kapható, de a készlet folyamatosan frissül. A tradicionális, illetve klasszikus fajták mellett feltörekvő borászok eddig még kevésbé ismert termékeit is megkóstolhatják az ide látogatók. Eperjesi Péter ügyvezető szerint a borkóstolók nagy haszna, hogy ilyenkor olyan különleges nedűket is megkóstolhatnak a vendégek, melyeket egyébként túl drágának, exkluzívnak tartanak a vásárlók, de egy-egy kellemes íz meggyőzheti őket arról, hogy érdemes néha mélyebben is a pénztárcába nyúlni.

A borok mellett poharakat, és különböző borfogyasztáshoz kötődő eszközöket is vásárolhatnak az ide betérő vendégek. A szakképzett eladók minden fajtáról részletes ismertetőt tartanak, ha igénylik azt a vásárlók. Ha például valaki nem tudja eldönteni, hogy a vasárnapi ebédhez milyen bort vásároljon, a bolt munkatársai készségesen állnak rendelkezésükre ebben a kérdésben is.

Információk

6722 Szeged, Somogyi utca 11.
Telefon: +36-62/452-651; +36-70/450-1338
Fax: +36-62/452-651
E-mail: ezerjo@ezerjo.hu
www.ezerjo.hu

Nyitvatartás:
H-P: 10.00-18.00
Szo: 9.00-14.00

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail