Szeged Tourinform
https://szegedtourism.hu/hu/mako/

Makó


A település a 18. századtól népi nemesítéssel kialakult a tájjellegű makói vöröshagyma révén vált ismertté, amely egyedülálló íz- és zamattartalmával, nagyfokú eltarthatóságával, csontfehér húsával, több rétegű, bronzvörös héjazatával, magas szárazanyag-tartalmával keresett termék lett.

Makón – hazánkban egyedülálló módon – tíz középület és két köztér valósult meg Makovecz Imre építész tervei alapján. Az általa létrehozott organikus terek különleges eszmei és esztétikai értéket képviselnek. A Makovecz-túra a városközpontot 2 órás idegenvezetés során mutatja be az érdeklődőknek.

A híres organikus építész utolsó makói munkáját, a Hagymatikum gyógyfürdőt hatalmas belső terei teszik egyedivé és karakteressé. Benne exkluzív szauna részleg, élménymedencék, gyermekvilág és játszóház várja a családokat, pihenni vágyókat. A makói gyógyvíz és a reumás panaszokat enyhítő marosi gyógyiszap páratlan kombinációjának köszönhetően minden adott a vendégek gyógyulásához, egészségük megőrzéséhez.

A gyönyörű Maros-parton természetes állapotban fennmaradt ártéri erdők, értékes növény- és állatvilág található. A kajakozás, a kerékpározás és a gyalogtúrák szerelmesei különféle túraútvonalakon ismerhetik meg a környéket. A növény- és állatvilág felfedezését pedig egy tanösvény – a Lombkorona sétány – teszi teljessé. Mindemellett az aktív szabadidő eltöltését segíti az Alföld legújabb, 29 feladatos Kalandpartja, valamint a tíz méter magasan húzódó drótkötélpálya, mely egyedi élményt nyújtva a Maros folyó felett ível át.

Információk

Tourinform Makó
6900 Makó, Széchenyi tér 10,
Tel.: +36 62/210-708
E-Mail: mako@tourinform.hu
http://mako.hu/ 1
https://maroskalandpart.hu/ 2
https://lombkoronasetany.hu/ 3Links:
  1. http://mako.hu/
  2. https://maroskalandpart.hu/
  3. https://lombkoronasetany.hu/