A titokzatos szecesszió - interaktív családi városnézés

2019. szeptember 21-én 15 órától egy 2 órás interaktív felfedező sétára indulunk, melyben játékos feladatokon keresztül ismerkedünk a belváros szecessziós ékköveivel.

Belvárosi séta

Sétánk során, 2019. szeptember 21-én, szombaton 10 órától bejárjuk a Széchenyi teret, megcsodáljuk a Városházát, a Sóhajok hídját, megtudjuk miért Kossuth Lajos szobra áll a Klauzál téren és kiről-miről kapta a nevét a Kárász utca.

A Nobel-díjas kém

Szent-Györgyi Albert 1937-ben „..a biológiai égésfolyamatok, különösképpen a C-vitamin és a fumársavkatalízis szerepének terén tett felfedezéséért” Orvosi és Élettani Nobel-díjat kapott. A számos magyar származású Nobel díjas közül ő az egyetlen, aki Magyarországon, itt a Szegedi Egyetemen végezte kutatásait a díj elnyerésekor. Sétánk során 2019. szeptember 20-án, pénteken 16.00-tól az ő munkásságával, szegedi emlékhelyeivel és nem utolsósorban lenyűgöző személyiségével szeretnénk megismertetni a látogatókat.

Bortér - Őszi Bormustra

Szegeden, a borértők városában a Fogadalmi templom árnyékában több, mint 80 neves borász kínálja munkájának gyümölcseit. A 2019. szeptember 18-22-ig tartó gasztronómiai eseményen a borok mellé kitűnő muzsika és finom ételek is párosulnak.

Wellness élmények Szegeden

Kapcsolódjon ki és töltődjön fel Szegeden! Fürdőink gondoskodnak a teljes körű wellness-élményről az év bármely napján.

Őszi programajánló

Az ősz beköszöntével sem kell lemondanunk a kiváló szabadtéri programokról, hiszen a Napfény városa a picit hűvösebb idő eljövetelével is számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít a helyiek és természetesen az idelátogatók számára.
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail