Szőregi Rózsaünnep 2019

A Rózsaünnep alkalmából a rózsa hazájában, Szőregen a termesztők minden év júniusában háromnapos programsorozattal ünneplik Európa-szerte híres virágaikat. A Szőregi Rózsaünnepen virágdíszbe öltöznek a település utcái, terei.

Múzeumok éjszakája

Izgalmas programokkal várja idén is a látogatókat 2019. június 22-én a Múzeumok Éjszakája.

Kis szegedi színháztörténet – városismereti séta

Sétánkat a nyári időszakban többször is elindítjuk, amely során megismerhetik velünk a szegedi színjátszás történetét, a város színjátszó helyeit és belesünk a jelenlegi Szegedi Nemzeti Színház épületébe is, ahol ki tudja, nem éppen ránk várnak-e a világot jelentő deszkák.

100 Kortársad Képzőművészete - XL. Nyári Tárlat

100 kortársad képzőművészete címmel nyílik a jubilleumi XL. Nyári Tárlat a Reök-palotában, ahol több mint száz alkotó munkáját láthatják a látogatók. A kiállítás május 24. és július 14. között.

Belvárosi séta

Bejárjuk a Széchenyi teret, megcsodáljuk a Városházát, a Sóhajok hídját, megtudjuk miért Kossuth Lajos szobra áll a Klauzál téren és kiről-miről kapta a nevét a Kárász utca. Arra is fény derül, miért áll a szegedi vár maradványa az utca szintjénél két méterrel mélyebben, mióta nézi merengve Erzsébet királyné a színházat, mikor szólal meg Dankó Pista márvány hegedűje és mi az a fogadalom, amelyből a szegedi Dóm megszületett.

Szecesszió a papírlapokon című kiállítás

A kiállítás a Somogyi-könyvtár gyűjteményének legszebb szecessziós köteteiből és szegedi vonatkozású dokumentumaiból ad válogatást.
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail