Füvészkerti élmények

A Füvészkert is megnyitotta kapuit a látogatók előtt, akik mintegy 17 hektáros területen keresztül gyönyörködhetnek a természet nyújtotta szépségekben. A természet csodás tavaszi színekben pompázik, májusban nyílnak a pünkösdi rózsák és a murvafürt (Bougainvillea) is. Egyelőre csak a szabadtéri szekció látogatható, az üvegházak zárva tartanak.

Szegedi zöld oázisok

Összegyűjtöttük nektek azokat a helyszíneket, ahol hosszú sétákat tehetünk, és ahol a legjobban bele tudunk mélyedni a természetbe.

Vadasparki kalandozások

Szeged szívétől 2,5 km-re található a Szegedi Vadaspark, amely 45 hektárnyi erdős területen nyújt egész napos kikapcsolódást a látogatók számára.

Elkezdődött a strandszezon!

A Napfényfürdő Aquapolis hétvégén megnyitotta a 2020-as szegedi strandszezont, őt követte a Városi Sportuszoda, majd június 1-jével a Sziksósfürdő strand is!

Találkozzunk újra Szegeden!

„Szeged szebb lesz mint volt” – olvasható a Városháza egyik színes üvegablakán, amelyet a szegedi Nagyárvíz után mondott Ferenc József.  Szeged az elmúlt napokban, hetekben egyre inkább kezdi visszanyerni mediterrán hangulatát. Kezdenek benépesülni a szemet gyönyörködtető belvárosi palotáinkban működő éttermeink, cukrászdáink teraszai.

Szegedi városrészek: Felsőváros II.

Felsőváros Szeged egyik történelmi városrésze. A középkortól kezdve egészen a XX. századig minden mesterségek szegedi bölcsője, a kézművesség, vízi élet és tiszai közlekedés központja volt, ma pedig számos meghatározó épületet találhatunk ebben a városrészben (is).

ÚJRANYITÁS és JEGYINFORMÁCIÓ

Értesítjük Önöket, hogy a szegedi Tourinform iroda május 18-án kinyitott! Jegy(ek) visszaváltásáról részletek a leírásban!
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail