Kedvezményes nyitó hétvége a Móra Ferenc Múzeumban

A nyitó hétvégén kedvezményes jegyárakkal és hosszabbított nyitva tartás mellett lehet az elsők között megtekinteni a felújított épületet, amely számos újdonsággal várja a legfürgébb látogatóit!

Hétvégi programajánló

Ezen a hétvégén sem fognak unatkozni a szegediek és a Szegedre látogatók, hiszen ezúttal is számos izgalmas program és kikapcsolódási lehetőség közül válogathatunk!

Visszajövök! – Esti séta Szegeden

Az esti séta során felfedezzük a belvárost és megismerkedünk az 1879-es árvíz után néhány év alatt felépült „Palotás város” épületeivel, tereivel, sugárútjaival.

Kis szegedi színháztörténet

Szombaton délután megismerhetik a szegedi színjátszás 300 éves történetét, mesélünk legendás színészekről, énekesekről és híres színi direktorokról, a város színjátszó helyeiről és belesünk a Szegedi Nemzeti Színház épületébe is, ahol ki tudja, nem éppen ránk várnak-e a világot jelentő deszkák.

Belvárosi séta

Szombaton bejárjuk a Széchenyi teret, megcsodáljuk a Városházát, a Sóhajok hídját, megtudjuk miért Kossuth Lajos szobra áll a Klauzál téren és kiről-miről kapta a nevét a Kárász utca.

Tiszavirágzás, a legújabb hungarikum

A 2020. május 22-én hungarikummá nyilvánított tiszavirágzás az egyik legszebb természeti jelenség júniusban. A tömeges násztáncot járó, rövid életű kérészekről már az ókorban említést tett Arisztotelész: Ephemeronnak, azaz egynapinak nevezte őket. Hazánkban a XVII. században Marsigli olasz földrajztudós volt az, aki megfigyelte a jelenséget.

Szegedi Szabadtéri Játékok 2020.

Idén sem kell elbúcsúznunk a Szegedi Szabadtéritől: néhány változtatással ugyan, de lesznek előadások!
tourinform

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail