Bödön – Termelői piac

 

Háztáji és Kézműves Piac várja az érdeklődőket minden hónap második vasárnapján 9-14 óráig.

Akinek szerencséje volt, tudja milyen, mikor a nagyi határozott utasítása ellenére, hű Buksi kísérőddel kalandos titkos utakon át kikommandózol a kertbe és marék szám eszed a még éretlen borsót, málnát, szeded a zsebedbe a még zöld cseresznyét, barackot, szilvát, közben szaladsz a kakas elől.
Aztán persze rájössz, hogy jobb az éretten és hogy a kakas nem is bánt, csak ijesztget, mert védi a kis territóriumát.

Meg még sok egyébre is rájössz.

Például később, amikor a hipermarketben megveszed a hatalmas, gyönyörű, kerek paradicsomot, aztán hazamész, felvágod és az első harapás után csalódottan majszolgatod tovább – arra, hogy mennyire hiányzik mindez. Az a kicsi kert, az éretlen ringló. De valamiért beletörődsz, beköltöztél a városba, itt ringló nincs is, a paradicsom vízízű, a sajt meg gumis. Ezt kell szeretni.

Pedig hidd el, hogy nem.

Ha a nagyi messze van, keríts itt egy pótnagyit, aki újra megmutatja a vidék ízét! A BÖDÖN Háztáji és Kézműves piacon remélhetőleg találsz majd többet is – nem feltétlenül mindig nagyit, olykor meglepően fiatal lányokat és fiúkat, asszonyokat, a szó legnemesebb és legszerethetőbb értelmében vett parasztokat vagy a természethez visszatért embereket, akik gonddal, hozzáértéssel rakják eléd életük munkáját: a kolbászt, a sajtot, a finom lekvárt és kekszet, a szappant és kézzel varrott ruhát.

Próbáld ki! Gyere el. Kóstold meg a BÖDÖN eladóinak kínálatát, aztán üljünk le, beszélgessünk, mit láttál, mit tapasztaltál. Ízlett a lekvár? Kedvet kaptál?

Információk

Kossuth L. sgt. 119.
Szeged
6724

Telefon: +36-30/446 6239
E-mail: bodonpiac@gmail.com
Honlap: http://bodonpiac.hu

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail