Szeged Tourinform https://szegedtourism.hu/hu/boszorkanyszigeti-batyus-halaszle/ |
Boszorkányszigeti Batyus HalászléA megtisztított pontyot kifilézzük, a halhúst egyenletesen a bőréig beirdaljuk, 5 - 6 dkg - os darabokra szeleteljük, enyhén sózzuk és hűtőbe rakjuk. A halcsontból, fejből vöröshagyma szeletekkel, csöves zöldpaprika és paradicsom hozzáadásával, sóval és a szegedi őrölt paprikával alaplevet főzünk. A batyu tölteléke: Kevés olajon finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, kevés apróra vágott zöldpaprikával és paradicsommal, rátesszük a halbelsőséget, készre pároljuk, sóval ízesítjük, borssal fűszerezzük, kevés liszttel meghintjük, pirítjuk, majd hal alaplé hozzáadásával sűrű pépes masszává forraljuk. Lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, nyújtófával vékony leveles tésztát készítünk és 5 - 6 cm - es kockákat vágunk ki belőle. A kocka közepére tesszük a kávéskanálnyi, halbelsőségből készült tölteléket és a tészta négy sarkát felemelve evővilla segítségével batyukat formálunk belőle. Ez után az alaplevet átpasszírozzuk úgy, hogy tartalmas sűrű legyen. A lefűszerezett halfiléket és a batyukat az alaplében 10 - 15 percig forraljuk. Forrón, bográcsban, karikára vágott zöldpaprikával tálaljuk. Pontyfilé 2,0 kg Ponty belsőség 0,2 kg Vöröshagyma 0,8 kg Só 0,05 kg Szegedi őrölt paprika 0,1 kg Liszt 0,20 kg Tojás 1 db Csöves erős paprika 5 db Paradicsom 0,2 kg Fokhagyma 0,02 kg Vegyes halcsont 2,0 kg Étolaj 0.05 kg Fehérbors 0,002 kg InformációkA recept Frank Sándor Venesz díjas mesterszakács jóvoltából kerülhetett fel a honlapunkra. Fehértói Halászcsárda 6728 Szeged, Budapesti út 41. Tel./Fax: +36-62/555-960, +36-30/670-8550 fax:+36-62/555-961 info@fehertoi.hu 1 www.fehertoihalaszcsarda.hu 2 |
Links:
|