PAPRIKA MALOM és MÚZEUM

Tudta-e Ön, hogy

  • az indiánok könnygázként és fenyítésre is használták a csípős paprikát?
  • a paprika szó a szegedi térségben alakult ki és az egész világon ismerik?
  • mi a különbség a csemege és az édesnemes paprika között?
  • a paprikaágazat szabályozása ellen paprikalázadás robbant ki 100 éve?
  • ha megtanul pörköltet készíteni, akkor legalább tíz másik ételt is el tud készíteni?

És még sok más dolgot megtudhat nálunk, a Paprika Malom és Múzeumban. Múzeumunk különlegessége, hogy működő paprikafeldolgozó üzemben hoztuk létre. Arról beszélünk és azt mutatjuk be, amihez értünk, amibe beleszülettünk, amit kutatunk és amit csinálunk.

A Paprika Malomban kiváló őrleményeket gyártunk és Múzeumunkban bemutatjuk a szegedi és magyar paprika kultúra 200 éves történetét, megelevenítve mindazt a kemény munkát, amivel a szegediek létrehozták a magyar konyha alapvető fűszerét. A Múzeumba látogatók betekintést nyerhetnek a Malomba, paprikát kóstolhatnak és frissen őrölt paprikát vásárolhatnak.

A Paprika Malom & Múzeum önálló programként és turisztikai programcsomag részeként is látogatható. Egynapos szegedi paprika túra ajánlónkról itt olvashat: Paprika-Papucs-Pálinka

A Paprika Múzeum idegenvezetéssel, előzetes időpont egyeztetéssel, akár hétvégén is látogatható. Előzetes egyeztetés szerint, bizonyos időszakokban a Malom is látogatható. A tárlatvezetést a látogatók igényeihez szabjuk: iskolás csoportoknál korosztály szerinti iskolapedagógiai programot nyújtunk megbeszélés szerint, a felnőtt korosztály szívesen meghallgatja a régi történeteket, családi látogatóknál alkalmazkodunk a család igényeihez.

A Paprika Múzeumban található szövegek magyar, angol, német nyelvűek, idegenvezetést magyar és angol nyelven biztosítunk, Paprika Filmünk magyar nyelvű, angol és német felirattal ellátott. Kérjen ajánlatot, jelentkezzen be hozzánk ITT

 

Információk

Röszke, II. körzet 50/B
+36-62/272-788
paprika@paprikamolnar.hu

PAPRIKA ÉS CHILI

A Múzeumi boltban helyben és webáruházunkon keresztül friss paprika őrlemények, magolajok, pelyhek, paprikás és paprika nélküli fűszersók, fűszerkeverékek és paprikás ajándéktárgyak is vásárolhatók. A termékeket és árakat ITT tekintheti meg. A Paprika Múzeum édes és csípős paprikás díszdobozán egy régi szegedi paprikafűző lány portréját rajzoltuk újra: Szegedi paprika édes 200g.

Nyitva tartás:
Hétfőtől – péntekig a Malom nyitvatartási ideje alatt: 7.00-15.30
Tárlatvezetés:  hétfőtől péntekig 11.00 és 13.00 órai kezdettel
A Paprika Múzeum idegenvezetéssel, előzetes időpont-egyeztetéssel, akár hétvégén is látogatható.
Előzetes egyeztetés szerint, bizonyos időszakokban a Malom is látogatható.

Jegyárak:
Teljes árú: 1.000 Ft
Diák, pedagógus, nyugdíjas: 500 Ft

 

Megközelítés:

A PaprikaMolnár Kft. paprika feldolgozó üzemében létrehozott múzeum Szegedtől 10 km-re, jól megközelíthető, tömegközlekedéssel is elérhető helyen, külterületen található.

Szegedről érkezve

E75 úton, a Röszke táblánál (Forró fogadónál) jobbra, majd 100 m után, a felüljáró előtt újra jobbra, 100 m után jobb oldalon.

M5 autópályáról érkezve

173. számú Röszke, Mórahalom kijárónál le az M5-ről, Röszke felé át az autópálya fölött, majd körforgalomnál Szeged, Kistelek felé az E75 úton. 1,5 km múlva a Forró fogadónál balra, majd 100 m után, a felüljáró előtt jobbra, 100 m után jobb oldalon.

Mórahalomról érkezve

Röszke felé vezető úton át az autópálya felüljárón, körforgalomnál Szeged, Kistelek felé az E75 úton. 1,5 km múlva a Forró fogadónál balra, majd 100 m után, a felüljáró előtt jobbra, 100 m után jobb oldalon.

 

Kiemelt kép forrása: PaprikaMolnár

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail