Ikervillák

A két fölsőipariskolai tanár háza példa arra, hogy a szecesszió új szellemisége termékenyítőn hatott a korabeli iparosság szemléletére is.

Nizza (Franciaország)

Megállapodás aláírása: 1969.

Röszke

Röszke község Szegedtől 15 km-re délnyugatra, a Tisza gyálai holtága, valamint a szerb országhatár között helyezkedik el.

Bob Dylan kiállítás

Bob Dylan élő legenda, a világ egyik legismertebb, ikonikus zenésze. A REÖK-ben most Bob Dylan egy másik oldalát ismerheti meg a közönség – Magyarországon először – a képzőművészét.  Az alkotások mintha egy utazás képei, egy road movie filmkockái lennének.

Raichl-palota

Az építész szegedi palotája nagyobb méretű, hivalkodóbb kivitelű, mégis szerényebb szabadkai párjánál, nem éri el annak nagyszerű stílusegységét, részleteinek kidolgozottságát.

Bors apartman

Apartmanunk Szeged ikonikus épületében a késői szecessziós jegyekkel rendelkező Bors-Palota torony szobájában helyezkedik el.

Szivárvány Panzió

Panziónk 7 szobával rendelkezik, melyből 3 darab kétágyas és 4 darab háromágyas, melyek igény esetén pótággyal bővíthetőek.

Fasor vendéglő és Semiramis kávézó

Újszeged kellemes, nyugodt övezetében található, helyiek és az idelátogató vendégek között is népszerű, nemrégiben felújított étterem.

Lipóti Pékség és Tejeskávézó Szeged

Pékségünkben a kenyér, helyben sült pékáru, cukrászsütemények, helyben készített hideg, - és meleg szendvicsek, hot – dog, tejtermékek, üdítőitalok, kávékülönlegességek mellett már levest is kínálunk vendégeinknek.

Hungarikum Fesztivál

2008 óta minden év augusztusában négy napra a hungarikumok veszik birtokba a Széchenyi teret, no és az a mintegy hatvanezer látogató, akik a magyarsághoz, a magyar kultúrához kapcsolódó minőségi termékeket bemutató Hungarikum Fesztivált felkeresik.

Semmelweis Ignác Kollégium

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudomány Kar Semmelweis Ignác Kollégiuma Szeged szívében helyezkedik el.