XIV. Nándorfehérvári Emléknapok

Július 19. és 20. között kerül megrendezésre a XIV. Nándorfehérvári Emléknapok a Mátyás téren történelmi totóval, kézműves vásárral és foglalkozással, kolostori termékek vásárával, gyermek lovagi tornával, apródiskolával, csillagösvénnyel és sárkányösvény interaktív játékokkal, ugrálóvárral, katonai toborzósátorral és hadibemutatóval.

Don Juan

Hétvégén a Moliére-komédiák újabb gyöngyszeme kerül az Újszegedi Szabadtéri színpadára, a Don Juan.

XXIX. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó

Három nap mely a kamionról, kamionosokról szól. Rengeteg program, gyerekműsorok, vetélkedők, fürdés, több száz kamion,étel ital ,koncertek, Kerozin, Blackriders country jó hangulat ,családias légkör várja a látogatókat hétvégén a Szikin.

Móra Ferenc emlékséta – Születésének 140. évfordulójára emlékezve

Móra Ferenc 140. születésnapján, 2019. július 19-én délután 17 órakor a Tourinform iroda elől kezdve sétálunk, a kellemes nyári koraestén, és „nem csak” Móra Ferencről lesz szó.

“Gang és rang” – A bérházak világa Szegeden Magyar Edétől Lechner Ödönig

A bérházak világa Szegeden Magyar Edétől Lechner Ödönig

Belvárosi séta

Bejárjuk a Széchenyi teret, megcsodáljuk a Városházát, a Sóhajok hídját, megtudjuk miért Kossuth Lajos szobra áll a Klauzál téren és kiről-miről kapta a nevét a Kárász utca. Arra is fény derül, miért áll a szegedi vár maradványa az utca szintjénél két méterrel mélyebben, mióta nézi merengve Erzsébet királyné a színházat, mikor szólal meg Dankó Pista márvány hegedűje és mi az a fogadalom, amelyből a szegedi Dóm megszületett.
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail