XX. Szőregi Rózsaünnep

A Rózsaünnep alkalmából a rózsa hazájában, Szőregen a termesztők minden év júniusában háromnapos programsorozattal ünneplik Európa-szerte híres virágaikat. A Szőregi Rózsaünnepen virágdíszbe öltöznek a település utcái, terei.

Múzeumok éjszakája 2018.

Már csak néhány nap és kezdődik a 2018-as Múzeumok éjszakája. Összegyűjtöttük nektek egy helyre a legizgalmasabb szegedi programokat.

Mesélő szobrok – városnéző séta

Az 1879-es pusztító árvíz után a századfordulóra Szeged nem csak „Palotás várossá”, hanem a „szobrok városává” is vált. A város tereire, sétányaira országos hírű művészek alkotásai kerültek és a szoborállítási kedv száz év alatt sem csökkent. Ehhez a sétához a 20. század első felében készült szobrok közül válogattunk, szó lesz a megmintázott történelmi személyekről, az alkotókról, legendákat és igaz történeteket is mesélünk velük kapcsolatban.

Belvárosi séta

A séta során felfedezzük a belvárost és megismerkedünk az 1879-es árvíz után néhány év alatt felépült „Palotás város” épületeivel, tereivel, sugárútjaival.

Beszélő halottak-Történeti helyszínelők

Ezernyi titkot, drámai történetet rejtenek a több száz vagy akár több ezer éves emberi csontmaradványok. A régészek, antropológusok mindennapjainak feladata az, hogy egy-egy csontot megvizsgálva következtessenek az elhunyt kilétére, halálának okaira. Új időszaki kiállításunkon most ezeknek a „történeti nyomozóknak” a bőrébe ...

Tavaszi kikapcsolódás Szegeden

A tavasz és a kellemes időjárás beköszöntével számos lehetőségünk akad egy kellemes időtöltésre a napfény városában, Szegeden. Különböző programok közül válogathatunk, melyek között biztosan mindenki megtalálja a számára legtesthezállóbbat. A májusi hosszúhétvége is kiváló alkalom egy kis szegedi kikapcsolódásra, ha ...
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail