Események betöltése

« Összes Események

A padlás

május 29. – 10:00 - 11:00

Szövegkönyv: Horváth Péter és Sztevanovity Dusán

A padlás a legsikeresebb magyar musical, mely 2019 decemberében köszönthette az egymilliomodik nézőjét. A bemutató óta eltelt több mint három évtizedben számos generáció nőtt fel Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter meséjén.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek. A szellemeket csak azok láthatják, „akinek a szíve olyan romlatlan és tiszta, mint a gyerekeké”.

„Presser Gábor csodát tett. A zene úgy simul a meséhez, mintha a próza folytatódna, csak egy másik hangnemben. Öröm volt megírni a dalszövegeket. Egyszer egy barátom, aki dramaturgiát tanított nekem, azt mondta, hogy akkor jó egy musical, ha a dalok nélkül nincs is értelme. Szerintem A padlás is ilyen” – mondja Sztevanovity Dusán, a dalszövegek írója, A padlás zenéjéről.

AZ ELŐADÁS HOSSZA KB. 2 ÓRA 20 PERC, EGY SZÜNETTEL.

* * *

A LÁTVÁNYTÉR 2022 közönség díja jelmeztervező kategóriában: HORVATH KATA
Presser Gábor – Sztevanovity Dusán, A PADLÁS, Rendező: Méhes László, Szegedi Nemzeti Színház előadasa

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Dátum:
május 29.
Időpont:
10:00 - 11:00
Esemény kategória:

Helyszín

Nagyszínház
Vaszy Viktor tér 1.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép