Gasztronómiai fesztiválok 6 találatok
  • Borfesztivál

    A Borfesztivál tíz napja alatt több tízezren kóstolják meg Magyarország legjobb borait, jó hangulatban, baráti, családi körben. Koccintson Ön is a Szegedi Borfesztiválon, május közepén! Egészségére!
  • Toros Pálinkafesztivál

    Még a fagy az úr a városban és hóbuckák között járnak a főtérre igyekvők, amikor a Toros pálinkafesztivál kis faházaiban kínálni kezdik a hurkát, kolbászt és hasonló finomságokat, no meg persze a lélekmelegítő gyümölcspálinkákat.
  • Hungarikum Fesztivál

    2008 óta minden év augusztusában négy napra a hungarikumok veszik birtokba a Széchenyi teret, no és az a mintegy hatvanezer látogató, akik a magyarsághoz, a magyar kultúrához kapcsolódó minőségi termékeket bemutató Hungarikum Fesztivált felkeresik.
  • Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

    Elég egy szippantás a Tisza-parton szeptember első hétvégéjén, hogy tudjuk, ismét eljött a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál ideje. Az egykori Vízibástya maradványán 5000 literes óriásbográcsban rotyog a legnemesebb szegedi étel, a többféle halból, speciális, többlépcsős eljárással főzött halászlé.
  • Bor tér

    Szeptember közepén, amikor a Szabadtéri Játékok nézőterét alkotó fémszerkezet már visszakerül a raktárba, a Dóm tér kövezetén sorba rendezett faházak, asztalok és padok tűnnek fel, színpadok és sparheltek kérnek helyet maguknak.
  • Szegedi Paprikafesztivál

    Nem véletlen, hogy éppen Szegeden rendeznek ünnepet a legmagyarabb fűszernek: a Szegedi Paprikafesztivált, minden év szeptemberében. A Dugonics téri vásárban beszerezhető a friss őrölt paprika, megkóstolhatók a paprikás ételek, de fűzhetünk speciális konyhadíszként és fűszerraktárként is hasznosítható paprikafűzért is.