Hírek 7 találatok
 • A szecesszió világnapi séták Szegeden

  A szecesszió világnapját 2013 óta minden év június 10-én tartják. A világnap időpontja Lechner Ödön és a katalán Antoni Gaudí építészek halálának évfordulójához kapcsolódik. A világ minden tájáról számos intézmény csatlakozik a századforduló egyedülálló művészeti irányzatát bemutató programsorozathoz.
 • Füvészkerti élmények

  A Füvészkert is megnyitotta kapuit a látogatók előtt, akik mintegy 17 hektáros területen keresztül gyönyörködhetnek a természet nyújtotta szépségekben. A természet csodás tavaszi színekben pompázik, májusban nyílnak a pünkösdi rózsák és a murvafürt (Bougainvillea) is. Egyelőre csak a szabadtéri szekció látogatható, az üvegházak zárva tartanak.
 • Szegedi zöld oázisok

  Összegyűjtöttük nektek azokat a helyszíneket, ahol hosszú sétákat tehetünk, és ahol a legjobban bele tudunk mélyedni a természetbe.
 • Vadasparki kalandozások

  Szeged szívétől 2,5 km-re található a Szegedi Vadaspark, amely 45 hektárnyi erdős területen nyújt egész napos kikapcsolódást a látogatók számára.
 • Elkezdődött a strandszezon!

  A Napfényfürdő Aquapolis hétvégén megnyitotta a 2020-as szegedi strandszezont, őt követte a Városi Sportuszoda, majd június 1-jével a Sziksósfürdő strand is!
 • Találkozzunk újra Szegeden!

  „Szeged szebb lesz mint volt” – olvasható a Városháza egyik színes üvegablakán, amelyet a szegedi Nagyárvíz után mondott Ferenc József.  Szeged az elmúlt napokban, hetekben egyre inkább kezdi visszanyerni mediterrán hangulatát. Kezdenek benépesülni a szemet gyönyörködtető belvárosi palotáinkban működő éttermeink, cukrászdáink teraszai.
 • ÚJRANYITÁS és JEGYINFORMÁCIÓ

  Értesítjük Önöket, hogy a szegedi Tourinform iroda május 18-án kinyitott! Jegy(ek) visszaváltásáról részletek a leírásban!