Események betöltése

« Összes Események

Romani Design Fashion Art: Aktivizmussal a tradíciókért

július 1. – 10:00 - szeptember 22. – 18:00

A Romani Design a világ első roma divatstúdiója, amelyet 2010-ben alapítottak azzal a céllal, hogy segítsék a roma közösség társadalmi és kulturális integrációját. Minőségi, kézműves termékeket készítenek: a Romani Design az első, széles körben ismert márka, amely büszkén reprezentálja a roma kultúrát, annak kapcsolódásait a magyar kultúrához. Folyamatos szereplői a magyar divat és dizájn szcénának, minden munkájuk a társadalmi felelősségvállalás jegyében készül. Varga Erika és Helena, a márka alapítói és tervezői a munkájukon keresztül bemutatják a roma népművészetet és kulturális örökséget: a roma öltözködési kultúra fontos része nem csak a magyar, de a Kárpát-medencei népi öltözködési hagyományoknak is. Virágminták, színek és a Szűz Mária-ábrázolás mind megjelennek a hagyományos roma öltözékeken és népművészetben:

A Romani Design tervezői modern ruhadarabokat, ékszereket és kiegészítőket készítenek, amelyek a roma kulturális tradíciókat modern, kortárs kontextusba helyezik.

A kiállítás ötletgazdája és főkurátora dr. Czingel Szilvia, a Népi Iparművészeti Múzeum vezetője, a látványterv és grafikai elemek dr. Torma Beatrix és Salát Zalán Péter munkái, a műtárgyleírásokat Kriston Lili készítette.

Információk:
Honlap: https://moramuzeum.hu/roman…

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Részletek

Kezdés:
július 1. – 10:00
Vége:
szeptember 22. – 18:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Fekete Ház
Somogyi utca 13.
Szeged, 6720 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36-62/425-872
Honlap:
http://www.moramuzeum.hu