Harcsahússal töltött palacsinta

Palacsinta tésztát készítünk (liszt, só, szódavíz, tej, tojás) keverékéből majd kisütjük. A töltelék: Finomra vágott vöröshagymával pörköltalapot készítünk majd rárakjuk az apróra összevágott harcsafilét és átforgatjuk a zsiradékon, majd fölengedjük hal alaplével és tejszínes, keményítős habarással jól besűrítjük, hogy tölthető masszát kapjunk. Betöltjük a palacsintába és a hortobágyi palacsintánál alkalmazott módszerrel hajtogatjuk. Elkészítjük a bakonyi mártást: Füstölt szalonnakockát félig kiolvasztjuk majd pörköltalap készítünk, só, fekete bors, kockára vágott gomba és fölengedjük hal alaplével amit ha beízesítettünk besűrítjük étkezési keményítővel, és ezt adjuk a palacsinta tetejére. Tejföllel és paprikaszínnel díszítjük tálaláskor.

A kalkuláció 10 adagra készült.

Liszt: 0,30 kg
tojás: 3 db
só: 0,01 kg
tej: 0,2 L
szódavíz kb: 0,3 L
étkezési keményítő: 0,02 kg
őrölt paprika: 0,03 kg
feketebors: 0,001 kg
vöröshagyma: 0,10 kg

harcsafilé: 1 kg
tejszín: 0,1 L
gomba: 1,5 kg
füstölt szalonna: 0,5 kg

Információk

A recept a Fehértói Halászcsárda jóvoltából kerülhetett fel a honlapunkra.
Fehértói Halászcsárda
6728 Szeged, Budapesti út 41.
Tel./Fax: +36-62/555-960, +36-30/670-8550 fax:+36-62/555-961
info@fehertoi.hu
www.fehertoihalaszcsarda.hu

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail