Hírek 10 találatok
 • A titokzatos szecesszió – interaktív családi városnézés

  2019. szeptember 21-én 15 órától egy 2 órás interaktív felfedező sétára indulunk, melyben játékos feladatokon keresztül ismerkedünk a belváros szecessziós ékköveivel.
 • Belvárosi séta

  Sétánk során, 2019. szeptember 21-én, szombaton 10 órától bejárjuk a Széchenyi teret, megcsodáljuk a Városházát, a Sóhajok hídját, megtudjuk miért Kossuth Lajos szobra áll a Klauzál téren és kiről-miről kapta a nevét a Kárász utca.
 • A Nobel-díjas kém

  Szent-Györgyi Albert 1937-ben „..a biológiai égésfolyamatok, különösképpen a C-vitamin és a fumársavkatalízis szerepének terén tett felfedezéséért” Orvosi és Élettani Nobel-díjat kapott. A számos magyar származású Nobel díjas közül ő az egyetlen, aki Magyarországon, itt a Szegedi Egyetemen végezte kutatásait a díj elnyerésekor. Sétánk során 2019. szeptember 20-án, pénteken 16.00-tól az ő munkásságával, szegedi emlékhelyeivel és nem utolsósorban lenyűgöző személyiségével szeretnénk megismertetni a látogatókat.
 • Bortér – Őszi Bormustra

  Szegeden, a borértők városában a Fogadalmi templom árnyékában több, mint 80 neves borász kínálja munkájának gyümölcseit. A 2019. szeptember 18-22-ig tartó gasztronómiai eseményen a borok mellé kitűnő muzsika és finom ételek is párosulnak.
 • Wellness élmények Szegeden

  Kapcsolódjon ki és töltődjön fel Szegeden! Fürdőink gondoskodnak a teljes körű wellness-élményről az év bármely napján.
 • Őszi programajánló

  Az ősz beköszöntével sem kell lemondanunk a kiváló szabadtéri programokról, hiszen a Napfény városa a picit hűvösebb idő eljövetelével is számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít a helyiek és természetesen az idelátogatók számára.
 • Bob Dylan kiállítás

  Bob Dylan élő legenda, a világ egyik legismertebb, ikonikus zenésze. A REÖK-ben most Bob Dylan egy másik oldalát ismerheti meg a közönség – Magyarországon először – a képzőművészét.  Az alkotások mintha egy utazás képei, egy road movie filmkockái lennének.
 • A „Dömötör-torony meséi” című kiállítás

  A kiállítás korabeli újságcikkek, fotográfiák és levelezéseken keresztül, Móra Ferenc és Cs. Sebestyén Károly írásain át tárja elénk a Dömötör-torony érdekes történetét. A mese vonalát követve tűnik fel Mátyás király alakja, akinek palástjából készült el az a 824 igazgyönggyel díszített miseruha, amely szintén megtekinthető a kiállításon.
 • HungaryCard 2019

  Lepje meg magát és családját a 2019. évi Hungary Card – Magyar Turizmus Kártyával, mely számtalan megtakarítási lehetőséget kínál belföldön egy éven át.
 • Wellness-élmények Szegeden

  Kapcsolódjon ki és töltődjön fel Szegeden a hideg téli napokon is! Igazi wellness-élményben lehet része fürdőinkben és szállodáinkban.